Jakov Prkic / CROPIX
BISER JADRANSKOG DERBIJA

VIDEO: POGLEDAJTE NAJLJEPŠU HAJDUKOVU AKCIJU U FANTASTIČNOJ POBJEDI Ovako su se junak Bijelih i društvo poigrali s riječkom obranom na Poljudu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2019. 10:12

Fantastična je bila predstava Hajduka u Jadranskom derbiju o kojem će se još dugo pričati. Bijeli su u 30. kolu HNL-a deklasirali Riječane rezultatom 4:0, ali možda i više od rezultata o odnosu snaga govori uvjerljiva igra hajdukovaca koji gostima nisu u 90 minuta dopustili niti jedan udarac u okvir gola!

Igrači Siniše Oreščanina dominirali su svim segmentima utakmice, nametnuli su svoju igru od prve do zadnje minute i nisu dopustili Riječanima da im ozbiljnije zaprijete.

Posebno je oduševila igra 22-godišnjeg veznjaka Stanka Jurića koji je 'probio' led već u 2. minuti i sjajno poentirao za vodstvo. Mladi se hajdukovac mogao i drugi put upisati u strijelce samo nekoliko minuta poslije kada je pogodio vratnicu, a zatim i treći put kada je nakon udarca glavom pogodio gredu.

No, njegova dobra igra urodila je plodom kada je asistirao Barryju Hamzi za drugi pogodak. Bila je to i najljepša akcija hajdukovaca u cijelom derbiju. Izvrsno su kombinirali Caktaš, Jairo i Jurić da bi završni 'tač' bio djelo upravo mladog veznjaka. Fantastično je poslužio Hamzu na vrhu šesnaesterca koji je silovitim udarcem 'probio' Slugu, što možete vidjeti u videu.

Do kraja se još i fantastični Caktaš dvaput upisao u strijelce i time okrunio maestralnu izvedbu Bijelih u Jadranskome derbiju. Drugi pogodak Hajduka svakako je primjer kako jedan sustavan trud talentiranog trenera u suradnji s igračima može biti dokaz da se kontinuirani rad i povjerenje itekako isplati.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 07:54