DRAMA U GORICI

VIDEO: POGLEDAJTE NAJSPORNIJI TRENUTAK I SAMI PROCIJENITE JESU LI SUCI BILI U PRAVU! Rijeka zabila u 91., burno proslavila gol, a onda se javio VAR...

Posljednji susret 22. kola HNL-a igrali su večeras na Gradskom stadionu Gorica i Rijeka, a utakmica je završila bez pogodaka nakon što je glavni sudac Fran Jović poništio pogodak Antonija Čolaka u sudačkoj nadoknadi. Riječani su pali na četvrto mjesto s 38 bodova, koliko ima i Osijek koji je u istome kolu svladao vodeći Dinamo, dok je Gorica ostala na petome mjestu s 31 bodom.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 16. veljača 2020. 21:07

GORICA - RIJEKA 0:0

GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Muhammed (od 41. Hamad), Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Čanađija, Babec (od 86. Maslowski) - Špikić (od 66. Mathieu), Dvorneković, Lovrić - Ndiaye

Trener: Sergej Jakirović

RIJEKA (3-5-1-1): Pandur - Escoval, Velkovski, Smolčić - Raspopović (od 74. Braut), Halilović (od 71. Gorgon), Lepinjica, Lončar, Štefulj - Andrijašević - Čolak

Trener: Simon Rožman

VELIKA GORICA Gradski stadion Gledatelja: 2.137 Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Gorica i Rijeka odigrali su neodlučeno 0:0, a gosti mogu žaliti za preostala dva boda poslije propuštenih prilika u prvom poluvremenu, dok im je u 90. minuti pogodak poništen poslije intervencije video tehnologije. Gorica je pak imala vratnicu Kristijana Lovrića iz slobodnog udarca.

Velika Gorica, 160220. 
Stadion Velika Gorica.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 22. kolo, seniori, utakmica : HNK Gorica - HNK Rijeka S.D.D..
Na fotografiji:   Antonio Colak ruka, Aleksandar Jovicic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Nakon što je Osijek kao i prošle sezone uskrsnuo trijumfom protiv Dinama, Gorici i Rijeci je postalo jasno da im remi u međusobnom ogledu malo znači. Gostima je kao naručen došao i subotnji poraz Hajduka jer su pobjedom mogli i opet preskočiti Osijek, i približiti se drugoplasiranim Splićanima na samo bod zaostatka.

I odigrala je Rijeka odlično prvo poluvrijeme, na kraju kojeg je zaista mogla plakati za propuštenim. Da ne bude barem dva razlike za goste pobrinuo se sjajni vratar domaćih Kristijan Kahlina, ali i sreća u vidu vratnice koju je iz takozvane matne situacije u 22. minuti pogodio Čolak.

U uvodnih desetak minuta nije bilo konkretnosti u završnicama akcija, a onda je 10. minuta najavila da Rijeka misli ozbiljno. Raspopović je nakon odbijene lopte na 14 metara ostao sam, ali njegov udarac otišao je zamalo pokraj lijeve stative. Probudilo je to malo i Goricu koja je prebacila loptu na polovicu suparnika, a najizglednija prijetnja bila je ona iz 15. minute. Zdesna je iz slobodnog udarca centrirao Lovrić, na petercu je Ndiaye zahvatio loptu glavom, ali nedovoljno precizno i lopta je prošla pokraj vrata.

Već oprobani recept iz ranijih utakmica u kojima Štefulj prodire po lijevoj strani i traži loptama Čolaka u šesnaestercu, Rijeka je savršeno demonstrirala u već spomenutoj 22. minuti, ali najbolji golgeter gostiju s pet metara umjesto mreže pogađa desnu vratnicu. I desetak minuta kasnije sličan recept, ali ovoga puta Čolak iz voleja loše zahvaća loptu. U 35. i 39. minuti na sceni je Kahlina, koji najprije skida udarac Halilovića, da bi Lončar u kontri pretrčao skoro 50 metara i izašao sam pred vratara Gorice, koji prizemni udarac zaustavlja nogom. Očajan je u tim trenucima bio trener domaćih Jakirović koliko mu je curilo po desnoj strani obrane, pa je već u 41. minuti iz igre povukao izgubljenog Muhammeda i ubacio Hamada, s tim da je ulogu desnog beka preuzeo iskusni Dvorneković, koji je utakmicu počeo na poziciji 'desetke'. Kada je sudac Jović označio kraj poluvremena, na klupi Velikogoričana su konačno malo odahnuli, dok su Rožman i Riječani mogli samo proklinjati lošu sreću, što dominaciju i prilike nisu okrunili barem minimalnim vodstvom.

Provukli su se dakle domaći u prvih 45 minuta, a onda već u uvodnim minutama drugog poluvremena i njima sreća okreće leđa. U kontri je Hamad dubinskom loptom uposlio Lovrića, kojeg u sprintu prema vratima prekršajem zaustavlja Escoval. Bila je to naručena situacija za Lovrića, koji je prebacio živi zid, ali lopta pogađa vratnicu i odlazi izvan igrališta. Zaigrala je i nakon toga Gorica mnogo bolje nego u prvom dijelu, Riječani su teže i rjeđe dolazili do situacija za gradnju napada, ali nije ni kod Jakirovićevog sastava bilo preciznosti u završnom dodavanju ili udarcu. Kako je utakmica išla kraju utakmica se razvodnjavala, nije bilo dovoljno energije za neki ozbiljni završni pritisak, da bi u 90. minuti Čolak zabio gol za Rijeku, ali nakon provjere VAR-a dosuđeno je igranje rukom, pa je na semaforu ostao početni rezultat.

GORICA - RIJEKA 0:0

GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Čanađija, Babec - Dvorneković, Špikić, Lovrić - Ndiaye

RIJEKA: Pandur - Escoval, Velkovski, Smolčić - Raspopović, Halilović, Lepinjica, Lončar, Štefulj - Andrijašević, Čolak

-------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

Velika Gorica, 160220. 
Stadion Velika Gorica.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 22. kolo, seniori, utakmica : HNK Gorica - HNK Rijeka S.D.D..
Na fotografiji:   Antonio Colak ruka, Aleksandar Jovicic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - GOOOL! Pregledava se VAR snimka! Ipak ništa od gola! Štefulj je centrirao, a Čolak iz blizine glavom pogodio mrežu, ništa tu nije mogao Kahlina koji se zajedno s loptom zakoprcao u mreži. Međutim, nakon VAR provjere glavni sudac Fran Jović poništio je pogodak jer je procijenio da je Čolak ramenom/rukom uputio loptu prema golu... kakav dramatičan završetak u Velikoj Gorici!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Šansa za Goricu! Maslowski je centrirao do Ndiayea koji odmah pokušava glavom, no prolazi to iznad grede.

86' - Posljednji put mijenja Jakirović. Ušao je Maslowski umjesto Babeca.

83' - Prilika za Goricu! Lovrić je još jednom majstorski izveo slobodan udarac, prebacio je živi zid i gađao lijevi kut, a Pandur se istaknuo izvrsnom obranom!

80' - U naguravanju je Velkovski laktom udario Steenvoordena, Lovrić je žestoko reagirao i nasrnuo na Velkovskog pa su obojica dobili žute kartone.

79' - 'Požutio' je sada i Jovičić, propustit će i on sljedeće kolo.

78' - Prvi udarac Gorice u okvir vrata u cijeloj utakmici! Opalio je Čabraja iz daljine, a Pandur to bez poteškoća hvata.

74' - Ozlijedio se Raspopović i morat će napustiti igru, mijenja ga 17-godišnji Filip Braut.

72' - Prva zamjena kod Rijeke. Umjesto Tibora Halilovića u igri je Alexander Gorgon.

70' - Sijevnula je kontra Gorice, Hamad je ubacio u šesnaesterac, ali nije to došlo do Mathieua, izbacili su Riječani u korner.

- Večeras je u Velikoj Gorici 2.137 gledatelja.

66' - Druga promjena u momčadi Gorice. Izašao je Špikić, mijenja ga Justin Mathieu.

64' - Prilika za Goricu! Ndiaye je bio u situaciji u kojoj je mogao šutirati po golu, međutim odlučio je biti nesebičan i poslužiti Lovrića, ali je upropastio dobru šansu za Goricu...

61' - Smolčić je rukama zaustavio Špikića te pritom zaradio žuti karton.

55' - Žestok je tempo u Velikoj Gorici, izmjenjuju se šanse na obje strane, a i povišene su tenzije među igračima... Treneri Jakirović i Rožman također vrlo burno doživljavaju događaje na terenu i četvrti sudac ima pune ruke posla.

50' - TRESE SE VRATNICA! Lovrić je izveo taj slobodnjak s dvadesetak metara iskosa i pogodio spoj vratnice i grede!

49' - Escoval je dobio žuti karton zbog zaustavljanja Kristijana Lovrića u zoni udarca. Ponovljena snimka pokazuje da je Lovrić simulirao, a Escoval će zbog toga propustiti sljedeće kolo protiv Osijeka na Rujevici.

46' - Čanađija radi prekršaj i dobiva žuti karton odmah u nastavku drugoga dijela.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Velikoj Gorici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Gorica je aktivnije otvorila susret, no Riječani su vrlo brzo pohvatali konce i preuzeli inicijativu. Čolak i Lončar zapucali su zicere, odnosno istaknuo se Kahlina fantastičnim obranama te je vratar Gorice i najzaslužniji što mreže još uvijek miruju.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

41' - Sergej Jakirović vidi da 'curi' s Muhammedove strane te je iz igre izvadio Nigerijca, zamijenit će ga irački veznjak Jiloan Hamad.

39' - Još jedna velika šansa za Rijeku! Lončar je pretrčao pola terena i izbio sam pred Kahlinu, a vratar i kapetan Gorice brani novi zicer! Što je sve danas već obranio Kahlina, nevjerojatno...

35' - Velika obrana Kristijana Kahline! Kombinirali su Halilović i Lončar, a na kraju je Halilovićev udarac u bliži kut sjajno skinuo vratar Gorice!

34' - Lončar je izvrsno uposlio Čolaka koji puca isprve i olako troši još jednu loptu...

30' - Sada je i Halilović bio u dobroj šansi, no pucao je ravno u Kahlinu.

27' - Šutirao je Escoval, završilo je to u živome zidu.

26' - Čabraja je srušio Halilovića u zoni udarca i pritom zaradio žuti karton. Izvest će to Raspopović ili Escoval.

25' - Štefulj se zamalo upisao u strijelce, šutirao je s desetak metara, ali je Brabec požrtvovno blokirao njegov udarac u posljednji trenutak!

22' - Nevjerojatno što je sada promašio Čolak!!! Štefulj ga je majstorski poslužio na pet metara, a riječki napadač potpuno sam ispred gola pogađa vratnicu! Ovo je bila prava stopostotna šansa...

21' - Prilika za Goricu. Špikić je pokušao iz daljine iznenaditi Pandura, otišlo je to pored gola.

18' - Halilović je naknadno dobio žuti karton, i to nakon što je nagazio Čanađiju, a sudac mu je kaznu dodijelio tek kad je vidio koliko je ozljeda ozbiljna. Čanađiju su iznijeli s terena i pitanje je hoće li se vratiti u igru.

15' - Kakva šansa za Goricu! Lovrić je centrirao iz slobodnjaka i 'u trepavicu' pogodio Ndiayea koji tuče glavom, a lopta prolazi tik uz vratnicu!

11' - Slična šansa, samo na suprotnoj strani! Dvorneković je šutirao s desetak metara, mogao je to i bolje opaliti, prošao je udarac daleko od gola...

10' - Strašna prilika za Rijeku! Nakon jedne 'svijeće' Raspopović je silovito šutirao po golu, a lopta je prohujala malo pored vratnice!

7' - Gorica je aktivnija u početku, Lovrić je dvaput centrirao, no oba je puta riječka obrana raščistila tu šansu.

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba.

-------------------------------------------------

16.20: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:52