Screenshot: HNTV
DRAMA U ZADNJIM MINUTAMA

VIDEO: POGLEDAJTE SITUACIJU KOJA JE OSJEČANE BACILA U OČAJ! GOSTI TVRDE DA SU TEŠKO OŠTEĆENI 'Zašto VAR uopće postoji ako se ovo ne provjerava?'

Rijeka je na Rujevici pobijedila Osijek s 1:0, a puno polemika izazvala je kontroverzna situacija u sudačkoj nadoknadi kada su Osječani, kako tvrde, oštećeni za jedanaesterac.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. veljača 2020. 11:59

S jasno naglašenim ambicijama i željama otišao je Osijek na Rujevicu. Bili su Bijelo-plavi puni optimizma i vjere, nade također, da su u stanju u nadigravanju s Rijekom izboriti pobjedu. Nisu uspjeli...

- Nema mi druge nego čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi. Bila je ovaj put Rijeka bolja od nas. Mi za devedeset minuta nismo stvorili nijednu ozbiljnu prigodu iz koje bismo zaprijetili ili zatresli mrežu protivnika - kazao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Izgovorio je to u ozbiljnom tonu očito duboko svjestan da je njegova momčad ovaj put podbacila.

- Nemamo za čim žaliti, što se rezultata tiče, jednostavno naša igra nije bila dobra. Ali itekako žalim zbog crvenog kartona koji je dobio naš kapetan Mile Škorić. On nam puno znači, silno je važan za momčad i našu igru i kao trener ne volim kada on izostane. A preskočit će iduću utakmicu, novi derbi, ovaj put s Hajdukom. Velik je to gubitak i problem. Sve ću u miru još jednom pogledati u snimci. Ali činjenica je, onako na prvu, kad se nadmećeš s Rijekom na njenoj Rujevici, moraš biti puno bolji nego što smo to mi ovaj put bili - istaknuo je Kulešević.

O suđenju i nekim odlukama koje su otišle na stranu Rijeke, a protiv Osijeka, njegov trener nije govorio, ali ljuti su i ogorčeni s Kvarnera u Slavoniju došli su Osječani. Posebno ih je naljutila situacija u sudačkoj nadoknadi kad je Lopa glavom spustio jednu visoko ubačenu loptu, a rukom u svom kaznenom prostoru igrao Galović.

- Svrha je VAR-a da smanji mogućnost pogreške, ako se one dogode. U najmanju ruku smatram normalnim da sudac zatraži pomoć VAR-a pa i sam još jednom pregleda spornu situaciju. A sporno je bilo to što smatramo da je za nas bio kazneni udarac, ali ni sudac Strukan niti kolege mu u VAR sobi nisu smatrali shodnim to još jednom pogledati. Zašto onda uopće VAR postoji? Koga sada uvjeriti da će ispravljati pogreške kada je opet moguće odlučivati ovako ili onako, nekome na korist, drugome na štetu - izjavio je sportski direktor Alen Petrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:22