Cropix
PRVO IME UTAKMICE

VIDEO: POGLEDAJTE ŠOU ZA PAMĆENJE JUNAKA HAJDUKA Zabio je tri gola zaredom, asistirao i rezervirao Zlatnu kopačku HNL-a dva kola prije kraja!

Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2019. 00:38

U susretu 34. kola Prve HNL Hajduk je u gostima svladao Rudeš s 4-1 (1-0), a apsolutni junak susreta bio je trostruki strijelac Mijo Caktaš.

Caktaš je tresao mrežu u 17., 57. i 65. minuti, a svojoj fenomenalnoj večeri dodao je i asistenciju za četvrti pogodak kojeg je zabio je Libanonac Zakaria Jradi (66').

Caktaš je ovim hat-trickom stigao do 17 pogodaka u prvenstvu, pa je sada prvi strijelac lige. Dva kola prije kraja, s jednim pogotkom manje, u leđa mu gledaju Mirko Marić iz Osijeka i Jakov Puljić iz Rijeke. Caktašev šou nagradila je i raspoložena Torcida koja je svom junaku skandirala s tribina stadiona u Kranjčevićevoj. 'Mijo, Mijo, Mijo...' orilo se u nekoliko navrata.

Caktaš je i jedan od najučinkovitijih veznjaka Europe ako se gledaju prvenstveni nastupi. Uz 17 pogodaka ima i šest asistencija iz 26 utakmica po čemu je trenutno drugi najučinkovitiji vezni igrač Europe, a ispred njega je samo Sportingov Bruno Fernandes sa 20 golova i 13 asistencija u 32 nastupa.

Spomenimo i da Caktašu baš leže utakmice protiv Rudeša. Naime, zagrebačkoj momčadi je u četiri ovosezonska dvoboja zabio osam pogodaka. Znači gotovo polovicu od svojih 17 prvenstvenih. Protiv Rudeša je obično raspoložen i Brazilac Jairo koji mu je utrpao četvrtinu svojih golova (3/12), no u utorak je izostao s liste strijelaca, ali je zato dvaput asistirao Caktašu čime je postao najbolji asistent Hajduka (9).

Naglasimo kako je za posljednjeplasirani Rudeš, koji je ispao iz lige, utješni pogodak postigao je bjeloruski nogometaš Vitalij Lisaković.

Prvoplasirani Dinamo, koji je već ranije osigurao naslov prvaka, ima 83 boda, slijedi Rijeka sa 63, na trećem mjestu je Hajduk s 59, četvrti je Osijek s 56, a petoplasirana Gorica ima 53 boda.

Utakmica Rudeša i Hajduka odigrana je pred 1.500 gledatelja, a sudio je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

HNL: Lista najboljih strijelaca

17 - Mijo Caktaš (Hajduk)

16 - Jakov Puljić (Rijeka)

Mirko Marić (Osijek)

14 - Lukasz Zwoliński (Gorica)

13 - Komnen Andrić (Dinamo/Inter Zaprešić)

Ivan Krstanović (Slaven Belupo/Lokomotiva)

12 - Jairo (Hajduk)

11 - Antonio Čolak (Rijeka)

9 - Héber (Rijeka - otišao u New York City)

Ramón Mierez (Istra 1961)

Bruno Petković (Dinamo)

8 - Iyayi Atiemwen (Dinamo/Gorica)

Alexander Gorgon (Rijeka)

Dejan Radonjić (Lokomotiva)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:20