Screenshot
KONTROVERZAN POTEZ

VIDEO: POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU, JE LI HAJDUK ZAISTA OŠTEĆEN? Glavni protagonist tvrdi da nije igrao rukom, usporena snimka otkriva važan detalj

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 09. prosinac 2019. 10:10

Eto napokon malo veselja i radosti i u Zaprešiću, nakon podosta sumornih dana i pet uzastopnih poraza računajući prvenstvo i Kup Inter je u dvoboju protiv Hajduka zasluženo upisao velik bod, koji će mu dosta značiti i na bodovnom kontu, ali još i više u psihološkom smislu.

Magla je u subotu navečer dominirala u predgrađu, ali u magli su ostali gosti iz Splita, a Žuti su iz te iste magle izašli u pobjedničkom raspoloženju. Put do odličnog rezultata izabranicima trenera Samira Toplaka olakšao je podosta i splitski sastav, koji je po tko zna koji put izgledao miljama daleko od tradicije i renomea Hajduka i svega što je klub s Poljuda nekada nosio u sebi. S obzirom na to kako Hajduk igra i izgleda na terenu pomalo je nestvarno da se trenutno nalazi na drugom mjestu. No sve navedeno ni najmanje ne umanjuje dojmljivu predstavu domaćina, u čijim redovima nije bilo slabog pojedinca, a u obrani je odlično odigrao i stoper Damir Grgić.

Klik u glavi

- Napokon smo i mi pokazali da vrijedimo puno više od samog dna ljestvice. Bodrili smo jedni druge, izgarali na travnjaku, i smatram da smo po svemu zaslužili ovaj bod. Kada biste promatrali kako izgledaju naši treninzi, onda sigurno ne biste pomislili da smo na ljestvici tako loše plasirani. Nadam se da nam se dogodio klik u glavi i da smo probili određenu psihološku barijeru koju sama po sebi nosi borba za ostanak. Uvjeren sam, da smo igrali još jedno poluvrijeme, Hajduk nas ne bi pobijedio.

Spornu situaciju možete pogledati na 3.15 minuti videa

Kada smo već kod psiholoških barijera, kako na travnjaku izgleda Hajduk?

- Vidi se i osjeti da su dečki iz Hajduka pod pritiskom u drugom kontekstu u odnosu na nas. Kada dođu do dvadesetak metara od protivničkog gola kao da postanu bezidejni. Nije lako igrati uz tolika navijačka očekivanja, ali i mi smo im dobrom igrom podosta otežali posao - smatra Grgić.

Zanimljivo je istaknuti da se stoper Intera još jedanput u dvoboju protiv Hajduka našao u centru pažnje kada je u pitanju jedanaesterac. U Splitu, u prvom dvoboju istih suparnika, dosuđen je jedanaesterac za Hajduk nakon što su u dvoboju bili Ismajli i Grgić, a jedanaesterca, realno, nije ni bilo, a ovoga puta hajdukovci su smatrali da je lopta nakon Tahirajeva ​udarca Grgića pogodila u ruku i da su zakinuti za udarac s bijele točke.

- Ako nama protiv Osijeka nije dosuđen jedanaesterac, koji je već bio dosuđen pa je sudac Bebek promijenio odluku, onda ni ovo nije razlog za udarac s 11 metara. Uostalom, moja je ruka bila uz tijelo i nikakve namjere s moje strane nije bilo. Smatram da je sudac Zebec donio ispravnu odluku, a nema kluba koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva oštećen više od nas kada su u pitanju sudačke odluke.

Jesenski dio prvenstva zaprešićka družina zaključit će gostovanjem u Velikoj Gorici.

- Svaka čast našem sljedećem suparniku, koji je zaista kvalitetan sastav, ali postali smo svjesni da se moramo baciti na glavu s obzirom na to u kakvoj se situaciji nalazimo. Ime suparnika manje je važno, a igra iz dvoboja s Hajdukom putokaz je kako da i na ovom teškom gostovanju pokušamo ostati neporaženi, što nam je već jedanput uspjelo - istaknuo je stoper Intera Damir Grgić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:23