Vladimir Dugandzic / CROPIX
SLAVLJE NA POLJUDU

VIDEO: 'PRITISAK ME JAČA, JA SAM TVRDA STINA' Burić tvrdi da su golovi Osijeka neregularni; STRIJELAC POBJEDNIČKOG GOLA 'Ispričavam se suigračima'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. studeni 2019. 19:43

U derbiju 15. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka slavili protiv Osijeka s 3:2. Hajduk je nastavio pobjednički niz na Poljudu teškom mukom svladavši Osijek, koji se vratio iz zaostatka od 0:2, da bi na kraju trijumf Splićanima donio Jairo. Trener Bijelih Damir Burić ostvario je i osmu pobjedu u HNL-u.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

- Ništa se nije promijenilo glede pritiska. Drago mi je zbog pobjede, ali ostao je dojam da smo mogli u prvom dijelu riješiti utakmicu, postići više pogodaka. Ljubić? Prije drugog gola bio je prekršaj na Ismajliju. A prvi je pogodak pao iz zaleđa, jer se igrač Osijeka sagnuo kod udarca. Hamza? Istrčao preko šest kilometara, popunio je sredinu terena, jer Filip Bradarić je imao ozljedu. Jradi? Pokazao je "muda", veliku hrabrost, a uz to je istrčao i 11 kilometara. Jedino što me boli je puno kažnjenih igrača pred Dinamo, prije svih Jairo. Znam, žao je i nama i njemu što se to dogodilo. Ponijela ga igra. Ali sretan sam da momčad želi, da hoće, da je karakterna. Neke stvari vam se moraju posložiti, a puno je toga bilo protiv nas. Zašto kompliciramo? Istina, mogli smo utakmicu mirnije u prvom dijelu privesti kraju. Ali sada se fokusiramo na sljedeći dvoboj. Nadam se da će svi biti s momčadi, jer reprezentativna stanka je, ne znam koliko ćemo imati vremena za pripremu utakmice. Dinamo ima sličnih problema, ali iskusniji su od nas.

Od četiri glavne osobe ostao je Hajduk bez dvije, dopredsjednika i sportskog direktora?

- Dogodilo se brzo, iznenada. Nogomet je tako brz proces. I Lukši Jakobušiću želim uspjeha, Saši Bjelanoviću da nađe novi angažman, da nađe sebe. Mi se moramo orijentirati na naš brutalan raspored u sljedeće dvije utakmice. Nama je bitno da smo suparnika za drugo mjesto pobijedili na Poljudu. Prije početka prvenstva su mnogi vidjeli Osijek i Rijeku ispred nas, ali mi bi sada trebali biti ispred Dinama. Zvižduci na startu? Mene to sve motivira, ja sam prošao i Bundesligu, borbu za opstanak. Pritisak me jača, imam svoj način i sistem rada. Ja sam tvrda stina. Promukao? Vikao sam cijelu utakmicu, ali vikao sam i u Gorici. Ali nisu me čuli.

VIDEO: Jurica Radić

Trener Osijeka Ivica Kulešević bio je nadohvat remija, no na kraju mu je, u infarktnoj završnici, ipak izmaknuo.

'Bit će još borbe za drugo mjesto'

- Čestitam Hajduku na pobjedi, bio je pravi derbi. Uspjeli smo se vratiti iz negativnog rezultata 0:2. Utakmica se mogla odvrtjeti u oba smjera, otišla je na stranu Hajduka. Imamo ozbiljan napadački potencijal, a očekivao sam da ćemo dominirati u sredini terena. Znao sam da se teško možemo braniti s kadrom koji imamo, a individualne pogreške naše obrane na kraju su obilježile ovu utakmicu. Nadam se da možemo igrati bolje. Na trenutke izgledamo jako dobro, a na trenutke nezrelo. Sedam bodova zaostajemo za Hajdukom, bit će još borbe za drugo mjesto. Atmosfera linča? Rekao sam svoje mišljenje, jer držim da nogomet treba spajati, a ne razdvajati ljude. To je ono što mi se ne sviđa. Ništa drugo nisam loše mislio.

Sretan zbog gola i pobjede, ali tužan zbog drugog žutog kartona bio je strijelac pobjedničkoga pogotka Jairo.

- Znali smo da moramo dobiti, želim pobjedu posvetiti treneru koji je posljednje vrijeme bio pod velikim pritiskom, a ne znam zašto, jer kad izgubimo naša je greška. Sve smo napravili za tri boda i zbog njega i nas. Što se tiče crvenoga kartona, bio je to emocionalni trenutak, nisam mislio razbiti zastavicu. Želim se ispričati suigračima, jer sam ih ostavio na deset. Učinio sam im utakmicu težom, a ne mogu igrati ni derbi. No, imamo dobrih igrača koji me mogu zamijeniti i ići na pobjedu - rekao je Jairo.

Zadovoljan je bio kapetan Bijelih Josip Juranović:

- Imali smo 2:0, onda je uslijedio pad koncentracije, primili smo gol za 2:1. U nastavku smo primili, ali najvažnije je da smo se izdigli iz svega i pobijedili. Kada smo bili s igračem manje, ginuli smo jedni za drugoga. Hvala, publici, nadam se da će nas i dalje bodriti - poručio je Juranović.

- Vrlo važna pobjeda za klub, trenera, bilo je ludo što se događa, puno pritiska. Dobili smo zbog kluba, ali i trenera. Kod gola me je zvao Jairo, a ja sam mu efektno dodao. Bit će zanimljivo s Dinamom, no idemo na pobjedu.

Radostan je bio Stefan Simić:

- Znali smo za što igramo, imali smo 2:0 i sami smo zakomplicirali, ali na kraju smo bili svi kao jedan. Gol koji nas je doveo do pobjede je dokaz zajedništva. Nismo igrali dobro prtovi Gorice, htjeli smo se vratiti pobjedom.

Prvi strijelac lige Mirko Marić dao je jedan gol na Poljudu…

- Sami sebi smo dali dva gola, praktički smo imali sve u svojim rukama. Hajduk mi je izgledao malo uplašen, nakon 2:2 je djelovalo da je pitanje trenutka kad ćemo zabiti. Treći smo isto dali sami sebi. Protiv Rijeke nam se vratilo, ovaj put nije - kazao je Marić.

Marin Pilj odigrao je dobru utakmicu na Poljudu..

- Utakmica je bila lijepa za gledanje, vidjeli smo pet golova. Znali smo da će biti teško, ali na Poljudu nikome nije lako. Bili smo dobri, borili smo se, ali smo naivno primili golove. Nismo zaslužili izgubiti, ali to je nogomet - zaključio je Pilj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:29