screenshot
PRIJATELJSKA U BELEKU

VIDEO: PROTIVNICI PADAJU JEDAN ZA DRUGIM! DINAMO NASTAVIO POZITIVAN NIZ U KIŠNOJ TURSKOJ Pogledajte kako su Modri srušili poljskog prvoligaša

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 23. siječanj 2019. 18:21

GNK DINAMO - WKS SLASK WROCLAW 2:0 (Šitum 54', Franjić72')

GNK DINAMO (4-1-4-1): Livaković - Stojanović (od 66. Matel), Theophile, Perić, Šitum - Ademi - Ćuže (od 59. Baturina), Moro, Majer, (od 66. Franjić), Marin (od 66. Rrahmani) - Andrić

WKS SLASK WROCLAW (4-2-3-1): Slowik - Pawelec, Celeban, Golla, Augusto - Tarasovs, Maczyinski - Pich, Chrapek, Ahmadzadeh - Robakj (još su igrali: Wrabel, Cholewiak, Musonda, Labojko, Gaska, Broz, Piech, Dankowski)

U Belek se vratila kiša zbog koje se Dinamovi nogometaši, kako kaže Emir Dilaver, "osjećaju kao ribice", no to nije spriječilo momčad Nenada Bjelice da ostvari novu pobjedu, protiv Slaska iz Wroclawa 2-0 (0-0), pogocima Šituma (54.) i Franjića (72. minuta).

"Modri" su ponovno bili bolji u drugom nego u prvom poluvremenu, Bjelica je ponovno dao prigodu Komnenu Andriću, ovaj put od prve minute, a Šituma je isprobao i na lijevom beku i na krilu. "Šic" je zabio za vodstvo u Lahmovom stilu, prodorom prema unutra i udarcem desnicom. Drugi pogodak postigao je Franjić iz gužve nakon Morina slobodnjaka.

Međutim, zanimljivija od same utakmice je situacija s najnovijim pojačanjem, Iyayijem Atiemwenom, kupljenim od Gorice za 2,000.000 eura, ali s načelnim dogovorom da do ljeta nigerijski ofenzivac ode na posudbu u Al Ain (UAE). Stekli smo dojam da bi Bjelica radije da ga dobije odmah. Evo i što je rekao na tu temu:

- Čim bude nešto konkretno dobit ćete informaciju. Zadovoljni smo i sretni što je postao igrač Dinama bit će u svakom slučaju pojačanje za nas, pokazao je to jesenas u Gorici. Vidjet ćemo još kako će se to sve skupa rasplesti, ali ukoliko ostane kod nas bit ćemo jako sretni – kazao je strateg "modrih".

Dakako da o odlasku "Belog" k Zoranu Mamiću ovisi koliko će i kojih igrača iz trenutnog kadra proljetni dio provesti na posudbi.

- Pregovori traju, a imamo vremena do 15. veljače za HNL. Mogao bi otići netko tko bi dolaskom Atiemwena mogao dobiti malo manje minuta, odlučit ćemo u sljedećih dva tjedna.

VIDEO: Davorin Olivari

Što se tiče Kadziora, koji je ujutro bio na pregledu ozlijeđenoga gležnja u Antalyji, Bjelica kaže da je sve prošlo u redu, no počet će trenirati, nada se, po ponovnom okupljanju u Zagrebu, u ponedjeljak predvečer. Tada će se već znati sele li se "modri" u Istru. Ako ostane snijeg, u utorak ujutro se ide, najvjerojatnije Rovinj, u četvrtak popodne vraća.

Što se, pak, nadmetanja sa Slaskom iz Wroclawa tiče, četrnaestoplasiranim poljskim "extraligašem", Bjelica je rekao:

- Uvijek kada defenzivno nemamo previše problema, ofenzivno kreiramo pet-šest opasnih situacija i to je pozitivno, poglavito dok smo u pripremama, protiv tvrde i agresivne momčadi. Raduje ta pobjeda jer ovi igrači protiv Etara zbog umora nisu bili baš na dobroj razini. No, najavio sam i tada da ćemo se dizati u formi, kao što ćemo se do 2. veljače osvježavati i samo ćemo rasti iz utakmice u utakmicu – kazao je Bjelica.

U petak je na rasporedu posljednja provjera u Turskoj, protiv Austrije Beč, minutaža će ponovno biti "pomiješana".

- Ovi što su igrali u utorak protiv Politehnice uglavnom će startati, ali kako imamo dan odmora koristit ću i neke iz ovog dvoboja. Plan je dati većini 90 minuta.

Linker
19. travanj 2024 21:51