GNK Dinamo
VELIKI DERBI

VIDEO: PRVI OD PET OVOTJEDNIH OKRŠAJA DINAMA I RIJEKE PRIPAO ZAGREPČANIMA Mali Dinamo u dramatičnoj završnici izbacio Rijeku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2017. 20:03

Dinamovi juniori svladali su boljim izvođenjem penala vršnjake iz Rijeke (4:1) te se plasirali u polufinale Kupa Hrvatske.

Susret je počeo u blagoj inicijativi Dinama koji je igrao u klasičnom sistemu 4-4-2 sa Ćužeom i Markotom kao isturenim napadačima. Igralo se većinom na sredini terena, igra je zbog važnosti bila isprekidana i ni jedna momčad nije se uspjela nametnuti kao dominanta u početnim fazama utakmice, prenosi GNK Dinamo.

Prvu priliku imao je Luka Pavlak u 5. minuti kada je s ruba kaznenog prostora pucao ravno u golmana Nevistića. Kasnije je pokušao Malekinušić, čiji je udarac otišao opasno preko gola. Rijeka se uglavnom koncentrirala na obranu i snažan obrambeni bedem, dok je Dinamo prijetio uglavnom iz prekida.

U nastavku je igra bila na više nivou i atraktivnija za dva postignuta gola. Prvo su gosti poveli nakon sat vremena igre iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Pranjić, a realizirao Šantek.

Ipak, Dinamovi napori i napadački nogomet, uz nekoliko promašenih prilika, urodio je plodom. Igrala se 73. minuta kad je gostujući golman krivo procijenio let lopte, a kapetan Mario Ćuže izvrsno reagirao i izjednačio rezultat.

Odmah po završetku regularnih 90 minuta igre, pristupilo se izvođenju penala. Kod Dinama su svi izvođači (Pranjić, Plazonja, Đira, Ćuže) bili precizni, dok je kod Rijeke samo Šantek postigao gol, a ostala dva pokušaja završila su iznad gola i u rukama modrog golmana Marka Živkovića.

Tako je prvi u nizu od ukupno pet ovotjednih derbija (pioniri, kadeti, juniori, seniori i ŽNK Dinamo) između momčadi Dinama i Rijeke pripao Modrima!

Linker
25. travanj 2024 03:28