Screenshot
PRIJATELJSKI SUSRET

VIDEO: PRVU PRIPREMNU UTAKMICU DINAMA OBILJEŽILA SAMMIROVA 'ČAROLIJA' Modri poveli preko Šutala, ali pobjedu im je 'oteo' njihov bivši igrač

Nogometaši Dinama remizirali su protiv Lokomotive 1:1 u prvoj pripremnoj utakmici uoči nastavka sezone odigranoj u Rovinju. Hrvatski prvak poveo je golom Šutala u 64. minuti, a pokazalo se konačnih 1:1 postavio je bivši dinamovac Sammir u 77.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2020. 16:16

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:1 (Šutalo 64' / Sammir 77')

Rovinj. Gradski stadion. Gledatelja 50. Sudac: Kristijan Radovan

Dinamo: Zagorac - Stojanović, Gvardiol, Perić, Moubandje - Đira - Hajrović, Majer, Čuže, Marin - Andrić (od 61. Krkalić - Moharrami, Šutalo, Kim, Leovac - Moro - Kadzior, Mišković, Gojak, Oršić - Gavranović. Trener. Nenad Bjelica

Lokomotiva: Grbić (od 46. Hendija) - Karačić, Mersinaj, Kolinger (od 46. Kovačić), Marković - Halilović, Petrak, Jakić - Kastrati (od 46. Maružin), Uzuni, Budimir (od 61. još su igrali: Hujber, Smoljo, Čeliković, Čokaj, Vojković, Sammir, Rakić, Tuci. Trener. Goran Tomić

Zanimljivu utakmicu i dobar nogomet gledali smo u srazu dva zagrebačka kluba. Za ovaj dio priprema kad se spartanski radi na treninzima, možemo kazati da je rovinjski okršaj ponudio dosta toga u ćemu je publika mogla uživati. Vidjeli smo atraktivnih akcija, prilika, ali mora se priznati da je bilo dosta agresije s obje strane. Nisu se štedjeli Bjeličini i Tomićevi dečki, vidjeli smo čvrstih startova, uklizavanja, žestokih duela. Očito je jednima i drugima bilo stalo da budu pobjednici.

Na kraju je završilo - neodlučeno. Prvo je Damian Kadzior ubacio iz kornera, u šesnaetstercu Lokomotive najviše je skočio mladi 19-godišnji Josip Šutalo glavom je loptu poslao u mrežu. Velikoj nadi Modrih ovaj pogodak sigurno će dugo ostati u sjećanju, nema veze što se radilo o pripremnoj utakmici. Ali, nije bilo dovoljno za trijumf Modrih. Jer, pojavio se - Filho! Sammirova čarolija poravnala je rezultat. Ubačaj iskosa bivši igrač Dinama i hrvatski reprezentativac izvrsno je iskoristio, unutarnjom stranom kopačke ispred Moharramija ubacio je loptu kraj same vratnice u mrežu.

Prva prilika slobodni udarac Marina nakon nekoliko minuta, zamalo je prohujao pokraj vratnice. Nešto kasnije, odlično je s nekih dvadesetak metara opalio vjerojatno budući igrač Dinama, Fran Karačić. Nakon kornera, nekoliko minuta kasnije, dobro je skočio Petrak, ali je njegov udarac glavom za nekoliko centimetara promašio cilj. Prošlo je petnaestak minuta kad je Dinamo preuzeo dominaciju, Mario Ćuže imao je dvije akcije koje je svakako valjalo zabilježiti. Prvo je odlično opalio s dvadeset metara ali je Grbić bio siguran, samo minutu kasnije je nakon odličnog prodora Marina, Ćuže pucao s nekih desetak metara, lopta je prohujala iznad grede.

Lokosi su znali priprijeti iz kontranapada. Prošlo je nešto više od dvedesetak minuta, a dečki Gorana Tomića imali su čisti zicer. Jakić je sam krenuo prema Zagorcu, kad se očekivalo poentiranje, vratar Modrih sjajno je reagirao i spriječio ulazak lopte u mrežu.

Nakon pola sata igre jedan uz drugog su trčali Uzuni i Đira, došlo je do sudara, Marko je pao na pod uz bolan krik. U prvi trenutak je izgledalo da je teže ozlijeđen, ali se snažni defenzivni vezni brzo pridigao i nastavaio utakmicu. Inače, kad smo već kod Đire, odigrao je odličnu utakmicu, taj mladić napreduje ogromnim koracima. Koliko li je samo lopti oduzeo, koliko li je samo odradio izvrsnih klizećih startova...

Nakon sat vremena igre treneri su promijenili postave, a nedugo prije toga, dobru šansu imao je Ćuže, ali je s nekih sedam metara iskosa promašio. Jedanaestorica Modrih koji su ušli u 61. minuti od starta su iskazali još veću agresivnost od onih koji su igrali do tada. Lokosi su teško iznosili loptu. Nakon pogotka Šutala, lijepu priliku je imao i Nikola Moro, glavom je neometan s nekoliko metara pogodio Hendiju. Dvadesetak minuta prije kraja, opet je na štihu bila Lokomotiva. Maružin je sjajno probio bok, ubacio, ali je Tuci promašio s nekih desetak metara. No, malo kasnije, pogodio je Sammir.

Linker
20. travanj 2024 07:38