Foto: Vlado Kos / CROPIX
'POKORILI' VINKOVCE

VIDEO: RAPSODIJA HAJDUKA I SJAJNA NAJAVA DERBIJA PROTIV DINAMA Ohandza oduševio s dva sjajna poteza, gol povratnika Bijelih

Nogometaši Hajduka pobijedili su Cibaliju u Vinkovcima s 5:0 U 21. kolu Prve HNL i tako na najbolji način najavili veliki derbi protiv Dinama sljedećeg vikenda.
Piše: HinaObjavljeno: 11. veljača 2018. 14:35

CIBALIA - HAJDUK 0:5 (Said 40', Caktaš 61', Fomitschow 69', Ohandza 76', 80')

CIBALIA (4-2-3-1): Brkić – Karamarko, Ikić, Peričić, Rubić – Muženjak, Plum – Kordić (od 81. Mlakić), Vitaić (od 70. Mrdeša), Tomašević – Dabro (od 70. Galić)

TRENER: Mladen Bartolović

HAJDUK (4-3-3): Letica – Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow – Radošević, Savvas, T. Bašić – Said (od 81. Almeida), Ohandza (od 84. Šego), Caktaš (od 66. Hamza).

TRENER: Željko Kopić.

Nogometaši Hajduka pobjedom su ušli u nastavak prvenstva, a sa tri boda s gostovanju u Vinkovcima učvrstili su se na drugom mjestu Prve HNL.

U prvom poluvremenu Cibalia je bila u svemu ravnopravan suparnik Hajduku i mogli su povesti već u prvoj minuti utakmice kada je Kordić lobom već savladao vratara Leticu ali je loptu na putu ka mreži ramenom zaustavio Lopez i poslao je u korner. Mogli su domaćini povesti i u 13. minuti kada je Letica glavom poslao loptu do Kordića koji je nije uspio poslati u nebranjenu mrežu. Imao je i Hajduk dvije izgledne prigode, ali je u 9. minuti udarac Ohandze sa 35 metara vrhovima prstiju uspio obraniti vratar Brkić, dok povratnik u redove Hajduka Mijo Caktaš u 13. minuti udarcem glavom loptu sa udaljenosti od dva metra šalje iznad grede. U 40. minuti Nižić upošljava Saida koji iz blizine dovodi goste u vodstvo.

Drugo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Hajduka čiji su igrači na krilima najboljeg pojedinca susreta Franka Ohandze postigli još četiri gola od kojih je Ohandza kod dva bio asistent, a kod dva realizator.

U 63. minuti Ohandza se probio po desnoj strani i nesebično uposlio Caktaša kojemu nije bilo teško iz blizine povećati vodstvo. I kod trećeg kola Andre Fomitschowa asistent je bio Ohandza koji je golovima u 76. i 80. minuti okrunio jednu od svojih najboljih igara u dresu Hajduka.

Nakon 21. kola Hajduk sa 41. bodom je na drugom mjestu s tri boda prednosti pred drugoplasiranom Rijekom, ali i 12 boda manje od prvoplasiranog Dinama s kojim će se u nedjelju sastati u Maksimiru u najvećem derbiju hrvatskog prvenstva.

Unatoč odličnoj utakmici odabranici trenera Mladena Bartolovića ostali su bez bodova na svom terenu i do kraja prvenstva Ciballiu očekuje grčevita borba sa Istrom 1961 za osmo mjesto koje i iduće sezone osigurana nastup u Prvoj HNL. Do sada su Cibalia i Istra 1961. osvojili po 17 bodova i imaju pet bodova više od posljednjeplasiranog Rudeša koji će u 17 sati igrati posljednju utakmicu ovog kola protiv Lokomotive.

Susret je igran na stadionu HNK Cibalie, a sudio je pred 2.000 gledatelja Mario Zebec iz Cestice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:22