Matija Djanjesic / CROPIX
31. KOLO HNL-A

VIDEO: RIJEČANI PO JAKOJ KIŠI NA RUJEVICI DO RUTINSKE POBJEDE PROTIV POSLJEDNJE MOMČADI HNL-A Igrači Igora Bišćana učvrstili drugo mjesto na ljestvici

Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2019. 23:16

Nogometaši Rijeke učvrstili su se na drugoj poziciji Prve HNL rutinskom 3:1 domaćom pobjedom protiv Rudeša u 31. kolu, dok je Slaven Belupo gostujućom 3:1 pobjedom protiv Intera u Zaprešiću preskočio svog nedjeljnog suparnika na sedmom mjestu ljestvice.

Po jakoj kiši na Rujevici Rijeka je slomila otpor gostiju s dva gola u razmaku od samo četiri minute pred kraj prvog poluvremena. Prvi pogodak postigao je Lončar (35') nakon dodavanja Puljića, da bi Puljić (39') vrlo brzo zatim i sam zatresao mrežu. Ipak, Bjelorus Lisakovič (44') iskoristio je uspavanost riječke obrane i iz drugog pokušaja svladao Slugu za smanjenje rezultata na 2:1. Mirnu završnicu Rijeci osigurao je Čolak (69') poslavši loptu u mrežu iz blizine nakon gužve u gostujućem kaznenom prostoru.

Druga Rijeka sada ima 59 bodova, šest više od trećeg Osijeka, dok je Dinamo sa 79 bodova još ranije osigurao naslov prvaka.

Rudeš je sa 10 bodova uvjerljivo posljednji, 12 bodova više ima deveta Istra 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:58