Ivan Lepinjica već se izborio za mejsto u prvoj momčadi, a postao je i mladi reprezentativac
 Željko Hajdinjak/Cropix
POGLED U BUDUĆNOST

VIDEO: RIJEČANI POTPISALI UGOVORE S NEKOLIKO VELIKIH TALENATA 'Neki već imaju, a neki će vrlo skoro imati važne uloge u prvoj momčadi'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 14. studeni 2019. 18:33

Trener Simon Rožman je na Rujevicu doveden s namjerom da bude dugoročno rješenje, ali i da razvije potencijal mladih igrača koji traže svoje mjesto pod riječkim suncem. Nije više tajna da na Rujevici planiraju provjetriti svlačionicu, promijeniti krvnu sliku i za ljeto pripremati mlađu i poletniju momčad koja će se svojim sazrijevanjem ponovo boriti za visoke ciljeve. O tome se potiho govori već neko vrijeme, a sada se cijela priča počela puno konkretnije provoditi s namjerom da se afirmira mlade igrače i ostvari ciljeve koji podrazumijevaju mjesto u vrhu hrvatskog nogometa.

U tom smjeru nove ugovore potpisali su mladi Ivan Lepinjica, Hrvoje Smolčić, Matej Vuk, Denis Bušnja i Ivor Pandur, aktivirana je opcija profesionalnog ugovora Danielu Štefulju (na posudbi u Varaždinu) i Adrianu Liberu (na posudbi u Orijentu), a vjernost Bijelima produžili su 23-godišnji vratar David Nwolokor te 16-godišnji Noel Bilić.

Većina je potpisala trogodišnje ugovore, kada im se pridodaju neki koji su po posudbama ili još uvijek juniori (Ristovski, Nevistić, Mitrović, Čeliković, Braut...) dolazi se do brojke od 15-ak igrača (13 reprezentativaca u uzrastima od U18 do U21) od kojih se barem trećinu, dakako uz pomoć iskusnijih suigrača, želi isprofilirati za prvu momčad.

- Jako smo sretni što smo produžili ugovore, odnosno aktivirali opciju o produženju s našim mladim igračima. Pravilnim razvojem vjerujemo da će uskoro biti i prvotimci Rijeke. Idu u dobrom smjeru, imaju pozitivan stav, dobar mentalitet i vole raditi. Ono što je najvažnije vezani su za naš grad i klub. Neki već igraju, a neki će vrlo skoro igrati važne uloge u prvoj momčadi Rijeke i vjerujem veseliti sve naše navijače, rekao je Ivan Mance za internetske stranice riječkog prvoligaša i najavio smjer kojim će od zime ići nova Rijeka. Ovaj je tjedan napravljen prvi korak…

TKO JE POTPISAO NOVE UGOVORE:

Ivan Lepinjica
Ivor Pandur
Hrvoje Smolčić
Matej Vuk
Denis Bušnja (na posudbi u Istri 1961)
Daniel Štefulj (na posudbi u Varaždinu)
Adrian Liber (na posudbi u Orijentu)
David Nwolokor
Noel Bilić


MLADI IGRAČI NA KOJE JOŠ RAČUNAJU NA RUJEVICI:

Milan Ristovski (na posudbi u Nitri)
Ivan Nevistić (na posudbi u Varaždinu)
Josip Mitrović (na posudbi u Interu)
Jasmin Čeliković (na posudbi u Zrinjskom)
Filip Braut
Ivan Smolčić (na posudbi u Orijentu)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:06