Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PRVA HNL

VIDEO: RIJEKA BEZ VEĆIH PROBLEMA DO VISOKE POBJEDE U PULI Andrijašević načeo domaćine i upisao asistenciju, u strijelce se još upisali Lončar i Murić!

U susretu 9. kola Prve HNL Rijeka je kao gost svladala Istru 1961 sa 3-0 (2-0). Igrač utakmice bio je Franko Andrijašević koji je postigao prvi i asistirao za preostala dva gola. Treća Rijeka sada ima 15 bodova, jedan manje od drugog Dinama, dok je Istra 1961 ostala osma s osam bodova, iza nje su Varaždin sa sedam i Inter sa šest bodova.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. rujan 2019. 20:01

ISTRA - RIJEKA 0:3 (Andrijašević 6', Lončar 45', Murić 77')

ISTRA: Čondrić, Grujević, Tomašević, Galilea, Bosančić, Pavić, Lončar (od 74' Močinić), Ivančić, Gržan (84' Franić), Ćuže Perić-Komšić (od 59' Regan ).

RIJEKA: Prksalo - Kvržić, Župarić, Escoval, Tomečak , Acosty (od 58' Murić), Halilović (od 78' Paviči-), Stj. Lončar, Gorgon, Andrijašević, Puljić (od 73' Čolak-).

Uvjerljivom igrom i dominacijom tijekom cijele utakmice Rijeka je ostvarila pobjedu u Puli i tako prekinula seriju bez punog bodovnog učinka. Istra 1961 odigrala je večeras jednu od slabijih utakmica u eri Ivana Preleca. Uvijek je pitanje koliko je tome kriva suparnička momčad, odnosno manjak kvalitete u pulskim redovima. No, kad se uzme u obzir prikazano u Maksimiru, ili protiv Osijeka u Puli, ovo izdanje Zeleno Žutih bio je ipak korak unatrag.

Na poluvremenu je službeni spiker objavio da je na Drosini 2797 gledatelja. Vizualni dojam nije bio takav, ali nije promijenio opći dojam da je ovo bio jedan od najmanje uzbudljivih derbija Puljana i Riječana na Drosini. Jedan od razloga je vjerojatno to što su gosti već u 6.minuti došli u vodstvo, a taman pred kraj poluvremena povisili su na 2:0. Unutar prvih 20tak minuta gosti su bili dominantni, ali osim pogotka nisu imali ozbiljniju šansu.

No, s takvim su gardom zapravo dali do znanja da će biti agresivni, s visokim pritiskom i nadmoćni. To je i te kako limitiralo domaće igrače da se razigraju. Kao da su bili opterećeni stvorenim dojmom da ovaj put „moraju“ izvući pozitivni ishod u derbiju, te da za to imaju objektivne šanse. Prelec je na travnjak poslao istu formaciju kao s Dinamom, uz razliku što je umjesto Regana zaigrao Ivančić. Prema viđenom u prvom dijelu ta se promjena nije pokazala korisnom. Bez Regana Puljani imaju problem izići iz defenzivnog bloka, jer jedini od veznih ima promjenu ritma. Ovako su bili previše povučeni i teško su izlazili iz bloka.

Nakon 20-ak minuta igre Istra se malo oslobodila pritiska i dva put je zaprijetila. Jednom je Ćuže uposlio Grujevića, a drugi put Lončar Gržana na desnoj strani, ali su obje izgledne prilike završile bez konkretne završnice. To je zapravo i najveći problem Istre, jer i kad stvori šansu, ako Ćuže nije taj koji će je finalizirati, nema realizacije. Kako se to maksimalno iskorištava pokazala je Rijeka s pogocima Andrijaševića i Stjepana Lončara.

Ključni trenutak koji je otklonio sve neizvjesnosti oko utakmice bila je odluka suca Pajača da nakon jednog kontakta na ivici kaznenog prostora Rijeke, pokaže drugi žuti karton Ivančiću te ga isključi.

S tribina se ne može kazati je li to bilo simuliranje, pa će snimka pokazati je li to bilo vrijedno tako drastične odluke za tijek utakmice.

U drugom dijelu igralo se praktično na polovici domaćih. Rijeka je bila razigrana, a osim što su imali igrača više, njeni su vezni bili odveć hitri za domaće. Riječani su stalno bili prije na lopti, brži u duelu, otvaranju, cijela se momčad kompaktno kretala i igrač u posjedu lopte imao je više rješenja. Igrači Istre su se borili, htjeli su, ali jednostavno su stvari od početka utakmice krenule u krivom smjeru. Treći pogodak Murića bio je samo logična posljedica te dominacije gostiju. Djelovali su Riječani posebno raspoloženi, i osim motivacije da napokon ostvare pobjedu, kao da su htjeli svom treneru Bišćanu pokazati koliko ga respektiraju. Prije i za vrijeme utakmice, naime, najčešća tema na tribinama bila je glasina kako će Bišćan nakon utakmice u Puli napustiti Rijeku…

ISTRA - RIJEKA 0:3 (Andrijašević 6', Lončar 45', Murić 77')

ISTRA: Čondrić - Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić - Galilea, Lončar - Gržan, Ivančić, Ćuže - Perić-Komšić

RIJEKA: Prskalo - Tomečak, Župarić, Kvržić, Escoval - Halilović, Andrijašević - Gorgon, Lončar, Acosty - Puljić

----------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

77' - GOOOL! Andrijašević je sjajno proigrao Murića koji šalje i treću loptu u mrežu domaćina i tako stavlja točku na 'i' večerašnje utakmice

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Puli.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - GOOOL! Andrijašević je ušao u šesnaesterac i poslao povratnu do Lončara koji se ubacuje iz drugog plana i rutinski pogađa donji kut Čondrićeva gola... Rijeka vodi 2:0!

41' - CRVENI KARTON ZA ISTRU! Drugi žuti karton dobio je Antonio Ivančić, prvi zbog prekršaja, drugi zbog simuliranja. Težak je ovo udarac za Puljane...

6' - GOOOL! Puljić je uputio opasan udarac s vrha šesnaesterca koji je uspio obraniti Čondrić, ali je na odbijanac naletio Andrijašević i zatresao mrežu već u ranoj fazi susreta!

1' - Počela je utakmica u Puli!

----------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Aldo Drosina. Glavni sudac je Igor Pajač iz Zeline. Sve je spremno za početak!

18.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Rijeke Igor Bišćan odlučio je svog kolegu iznenaditi početnom postavom. Umjesto očekivanih Šimića i Mamića u obrani, priliku će ipak dobiti Kvržić i Escoval. Također, Lepinjica je preselio na klupu, a startat će Maxwell Acosty. Dobra vijest za Riječane je i nastup Alexandera Gorgona jer bi to otprilike značilo da je njegova ozljeda stvar prošlosti.

Trener Istre Ivan Prelec napravio je jednu izmjenu u odnosu na očekivani sastav. Od prve minute zaigrat će Antonio Ivančić, a Regan Obeng svoju će šansu čekati s klupe.

-------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:37