Simon Rožman
 Andreas Hillergren/TT News Agency/via REUTERS
SLUŽBENO!

VIDEO: RIJEKA IMA NOVOG TRENERA! Stručnjak iz susjedstva ekspresno zamijenio Igora Bišćana i preuzeo klupu hrvatskog prvoligaša

Rijeka ima novog trenera! Nasljednik Igora Bišćana postao je slovenski stručnjak Simon Rožman, a službena potvrda stigla je i iz kluba.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2019. 20:58

Rijeka je u nedjelju u Puli bila bolja od Istre (3:0) što je ujedno bila i posljednja utakmica Igora Bišćana na klupi kluba s Rujevice. Bišćan se odmah po završetku susreta obratio novinarima i otkrio razloge svojeg odlaska. Kazao je Bišćan okupljenima kako 'to nisu bili normalni uvjeti za rad i kako sve što je napravljeno nije bilo dovoljno da se neke stvari promjene'.

- Hvala svima koji su vjerovali u nas. Hvala predsjedniku Damiru Miškoviću na povjerenju. Hvala suradnicima i igračima, želim klubu svu sreću i da dovedu nekog kome je stalo do kluba koliko je i meni bilo stalo - poručio je Bišćan na oproštaju koji nije dopustio pitanja novinarima..

Nije trebalo dugo čekati na reakciju iz Rijeke koja je već danas imenovala njegova nasljednika, a riječ je o slovenskom stručnjaku Simonu Rožmanu (36).

- Stvarno sam oduševljen onime što sam zasad vidio. Jedna specifična situacija u kojoj se sve brzo dogodilo, ali mislim da smo spremni i na pravom putu da napravimo dobre stvari. Zato sam i došao. Dojam je da možemo skupa ponoviti sve što je bilo dobro i napraviti možda još i nešto više. Pratim HNL već duže vrijeme. Imam puno informacija. Imamo superkvalitetnu momčad, ali sve se to mora pokazati na terenu i nanizati dobre rezultate kako bi ostvarili ciljeve kluba - prva je izjava novog trenera Rijeke.

Simon Rožman svoju je trenersku karijeru započeo u Celju gdje je vodio sve mlađe uzraste kluba i akademiju, a prvu je momčad preuzeo u travnju 2014. godine koju je odveo do finala Kupa i drugog mjesta u prevenstvu. Također valja napomenuti kako je Rožman tada imao samo 31 godinu što ga je učinilo najmlađim trenerom u povijesti slovenske prve lige.

Nakon toga odlazi u Domžale gdje je obavljao posao sportskog koordinatora da bi potom preuzeo i prvu momčad s kojom uzima slovenski Kup i četvrto mjesto u prvenstvu.

S Domžalama je osvojio i jedno treće mjesto, a došao je i do play offa kvalifikacija Europske lige izbacivši po putu bundesligaški Freiburg.

Mladi slovenski trener tri je godine sjajno radio u Domžalama, ali tamo je dobio otkaz prije 20-tak dana, nakon što je momčad loše otvorila prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:16