HRVATSKI KUP

VIDEO: RIJEKA PREOKRETOM STIGLA DO POLUFINALA KUPA! LOKOMOTIVA NIJE IZDRŽALA S IGRAČEM MANJE Pogledajte kako su Heber i Gorgon srušili domaćine

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. prosinac 2018. 13:41

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:2 (Radonjić 19' / Heber 55', Gorgon 65')

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Hendija – Karačić (od 74. Krstanović), Kolinger, Datković, Lecjaks – Mlinar, Halilović (od 66. Drožđek) - Kastrati (od 86. Božić), Ivanušec, Uzuni – Radonjić. Trener: Goran Tomić.

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Zuta – Pavičić, Lončar (od 80. Grahovac) – Kvržić (od 92. Čanađija), Gorgon, Heber (od 86. Acosty) – Čolak. Trener: Igor Bišćan.

Igor Bišćan finišira odličnu jesensku dionicu i sigurno će pucati na trofej. Lanjski prvak ovaj se put izvadio u drugom poluvremenu jer sve što je dobro Rijeka napravila pod Biščanom bacila bi u kantu za smeće na "zagrebačkom adventu“ da ju je Lokomotiva odvela po krivom kolosijeku. Što je do isključenja Myrta Uzunija djelovalo poprilično izgledno.

Zagrepčanin na klupi momčadi s Rujevice jedan od je od rijetkih trenera u HNL-u koji sustavno i smisleno gradi napadačku igru, ne razmišlja samo kako se u bloku obraniti nego i organizirano stvarati šanse, no u Kranjčevičevoj je cijelo prvo poluvrijeme njegova momčad zaboravila i napad i kreaciju, odustala od svojeg lica iz Osijeka i dokle god Lokomotiva nije ostala s desetoricom, više je pazila na domaćina nego razvijala akcije. No, jedan nespretan start Myrta Uzunija u 44. minuti na Stjepanu Lončaru doveo je goste u brojčani premoć što je pokazalo prijelomnicom utakmice.

U ozračju prijateljskog ogleda, kakvo najredovitije upriličuje Kranjčevičeva, u ambijentu "tihe mise“ gostujućih fanova dosljednih da na utakmice Rijeke idu, ali za nju glasovima na navijaju, po zanimljivosti događaja na terenu svi bismo u prvom poluvremenu počeli kunjati da nas hladan vjetar nije podsjećao - stiže Božić.

Lokomotiva je povela u 19. minuti jer se izgleda Punčecu ipak prjdrijemalo, vješti Radonjić to je iskoristio i udarcem glavom matirao Slugu. Tek u finišu prvog dijela, prije no što će Uznijevo isključenje promijeniti karakter utakmice, nakon loše procjene Hendije kod izvedenog kornera, Rijeka je mogla poravnati. Heber i Kvržić nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu, Datković je izbacio u korner.

No, brojke na semaforu i terenu sugerirale su da mora krenuti "nevera s Kvarnera“. Inicirao ju je Gorgon, njegov je udarac Hendija zaustavio, potvdio Heber sretnim izjednačenjem. Gosti su uspostavili kontinuirani napad, Lokomotiva bi udahnula kisik tek pokojom demonstracijom znalačkog centaforskog kretanja Radonijića ili minijaturom Ivanušeca. U ofenzivu je krenuo i Župarić, golman mu je obranio šut s dvadesetak metara, no ništa nije mogao na udarac Gorgona iz blizine.

U Zagrebu, na Trešnjevci, najglasniji na zapadnoj tribini bio je izvjesni kajkavac neskriveno drukajući za Rijeku. Kad ne bi bio zadovoljan reakcijom Raspopovića žalio bi se "kaj nisi izvadio nogu iz futrole“ ali nakon gola bilo je slavlje: "wonderful“. I toga ima…

Heber je mogao potvditi prolaz Rijeke bez stresa, ali Lokomotiva je demonstrirala kvalitetu, odbila se predati, to je momčad koja ima moral, i Kolinger, i Radonjić prijetili su Slugi, ali ostali su bez dobitničkog hica. Domaćini su se više puta žalili na suca, međutim Damir Batinić je odradio dobar posao. Crveni karton je bio, Uzuni može kriviti sebe što je podigao noge i ušao u suparničkog igrača, a jedino oko čega bi se moglo praviti analize je starta Žute na Kastratiju u prvom poluvremenu. Je li bio kazneni udarac? Vjerojatno će Batinić imati dovoljno argumenta da obrani odluku koju je donio.

Za Bišćana, i predsjednika Damir Miškovića koji je bio na tribini, glavno je što aktualni trener ima niz od osam utakmica u kojima nije izgubio, ali je gotovo redovito dobivao, a ekipa se iz ponora vratila kao na pozicije koje joj po kvaliteti pripadaju. Lokomotiva je četvrti put u četvrtfinalu Kupa kao domaćin ispala od istog suparnika, jeste frustrirajuće, ali i potvrda da se to ne događa slučajno.

Inter preko Vinogradara u polufinale

Nogometaši zaprešićkog Intera pobijedili su kao domaćini Vinogradar sa 3-0 (2-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa i tako postali prvi klub koji se probio u polufinale.

U dvoboju prvoligaša i člana Treće Hrvatske nogometne lige razlika u kvaliteti došla je do izražaja već u prvih 25 minuta utakmice, a Inter je u tom razdoblju stvorio dva pogotka prednosti. U 12. minuti pažnji obrambenih igrača Vinogradara izmakao je kapetan i najbolji strijelac Intera Komnen Andrić te nakon udarca iz kuta s nekoliko metara glavom uspio svladati gostujućeg vratara Gorana Bašića.

Čuvar mreže kluba iz Mladine nije dobro reagirao u 23. minuti na udarac Karla Muhara upućen s više od 25 metara. Lopta je Bašiću prošla kroz ruke i završila u mreži za vodstvo domaće momčadi od 2-0.

Prolaz Intera u polufinale potvrdio je Antonio Bosec u 76. minuti, kad je na desnoj strani kaznenog prostora ukrao loptu braniču gostiju, sjurio se uz gol-crtu i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Bašića.

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:2 (Radonjić 19' / Heber 55', Gorgon 65')

LOKOMOTIVA: Hendija - Datković, Lecjaks, Halilović, Ivanušec, Mlinar, Kolinger, Uzuni, Kastrati, Karačić, Radonjić

RIJEKA: Sluga - Raspopović, Župarić, Punčec, Zuta, Pavičić, Lončar, Kvržić, Gorgon, Heber, Čolak

KRAJ UTAKMICE

84. minuta - Pucao je Radonjić iz okreta s desetak metara iskosa, ali njegov slab udarac lakoćom brani Sluga

82. minuta - Heber je ostao sam ispred Hendije, ali vratar domaćina zaustavlja njegov pokušaj iz blizine

72. minuta - Pokušava Lokomotiva pritisnuti u završnim minutama susreta s igračem manje i stići do izjednačenja, ali bez uspjeha

GOL 65. minuta - Kvržić je poslao sjajnuloptu u kazneni prostor gdje ju je na volej dočekao Gorgon koji iz vrlo teške situacije dovodi Rijeku u vodstvo

63. minuta - Pucao je opasno Župarić, ali Hendija brani i odbija loptu u korner

GOL 54. minuta - Halilović je izgubio jednu loptu na tridesetak metara od gola, a ona je potom sretno stigla do Hebera koji preciznim udarcem s ruba šesnaesterca šalje loptu u mrežu za izjednačenje

49. minuta - Gorgon je opalio silovito s više od dvadeset metara, ali Hendija sjajnom paradom brani njegov udarac

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minuta - Uzumi je nakon oštrog starta zadradio direktan crveni karton

41. minuta - Jako je loše reagirao Hendija nakon jednog ubačaja kada mu je lopta ispala iz ruke, a Kvržić nije uspio poslati loptu u mrežu.

36. minuta - Pucao je Kastrati iz vrlo teške situacije i Sluga nije imao previše posla s njegvim pokušajem

30. minuta - I nakon vodstva Lokomotiva je nastavila s inicijativom na terenu dok momčad Rijeke uglavnom pokušava zaprijetiti iz kontre

25. minuta - Pokušao je Čolak s ruba kaznenog prostora, ali lopta je odsjela u bloku

GOL 19. minuta - Lecjaks je ubacio loptu s lijeve strane u kazneni prostor gdje je najviši u skoku bio Radonjić i glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Lokomotive

10. minuta - Osim pokušaja Kvržića jedna i druga momčad nisu u uvodnim minutama stvorile ozbiljnije prilike. Igra se odvija uglavnom na sredini tenera u kojoj domaćini imaju nešto veći posjed lopte

5. minuta - Prvi pokušaj na utakmici pripao je momčadi Rijeke. Kvržić je okušao udarac iskosa s desne strane, ali Hendija brani

1. minuta - Utakmica je počela!

----------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:56