HNK Rijeka
DOBRE VIJESTI ZA NAVIJAČE

VIDEO: RIJEKA ŠAMPIONSKI KRENULA U NOVU SEZONU Prvak Hrvatske nastavlja pobjednički, brazilsko pojačanje stiglo i odmah zabilo lijep gol na premijeri!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. lipanj 2017. 22:25

Nogometaši Rijeke pobijedili su Rabotnički rezultatom 2:0 u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu. Matjaž Kek pružio je priliku svim igračima izuzev ozlijeđenog Gomelta, odnosno Đokoviću, Čanađiji, Ayodejiju i Nevistiću, te je, posebno u drugom poluvremenu, mogao vidjeti dopadljivu partiju svojih igrača.

Sluga skinuo zicere

Počelo je obostrano otvoreno, ali na trenutke prilično nepovezano s riječke strane, protiv suparnika kojem je ovo bila generalka pred prvo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, gdje ih očekuje Tre Penne iz San Marina.

I vidjelo se na trećeplasiranoj momčadi makedonske lige da ima više svježine i agresije u nogama, ništa čudno s obzirom na to da su Riječani jutro prije utakmice odradili prilično intenzivan trening, ali sve to nije bilo dovoljno opravdanje za nekoliko nerazumljivih pogrešaka u postavljanju. Visokim pritiskom i brojnim osvojenim loptama na riječkoj polovici igrači Rabotničkog stvorili su nešto problema Bijelima, no Simon Sluga je u dvije-tri situacije vrhunski reagirao i skinuo zicere Ilijevu i Velinovu.

Bili su i Riječani sa svoje strane opasni, već u šestoj minuti Črnic je nakon lijepe akcije i povratne lopte Mišića pogodio gredu, vratar Rabotničkog odbio je pokušaj Martića nakon individualne akcije Gavranovića, koji je bio zamalo neprecizan u još tri situacije do kraja poluvremena.

Talent Mateija

U nastavku su stvari nakon 15-ak minuta sjele na svoje mjesto, a posebno raspoloženi bili su igrači koji su ušli s klupe. Rijeka je vodstvo najavila lijepom akcijom Ajayija i Mateija, da bi u 60. minuti Rumunj još jednom pokazao svu raskoš svog talenta i nakon lijepog proigravanja Bradarića iskosa s lijeve strane sjajno pogodio suprotne rašlje - 1:0.

Dvije minute kasnije pogotkom na premijeri u riječkom dresu predstavio se Heber. Ristovski mu je gurnuo loptu u prostor, a Brazilac s 15-ak metara malo iskosa lijepo pogodio dalji kut - 2:0.

Nova provjera Bijele očekuje u subotu protiv novog slovenskog prvoligaša Triglava iz Kranja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:26