screenshot youtube
3. KOLO PRVE HNL

VIDEO: RIJEKA U SAMOJ ZAVRŠNICI PROSULA POBJEDU Na Rujevici je već krenulo slavlje, a onda je pogodio Caktaš iz jedinog udarca u okvir gola!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. kolovoz 2018. 19:03

RIJEKA - HAJDUK 1:1 (Puljić 62'/ Caktaš 87')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga - Pavelić, Župarić, Punčec, Zuta - Grahovac, Čanađija - Kvržić (od 75. Čolak), Puljić, Heber (od 54. Acosty) - Gorgon (od 90. Pavičić). TRENER: Matjaž Kek.

HAJDUK (4-4-1-1): Posavec - Juranović, Vučur, Mikulić, Lopez - Šehić (od 73. Gyurcso), Hamza, Jurić, Fomitschow (od 51. Jairo), Caktaš - Ivanovski (od 64. Said). TRENER: Željko Kopić.

Rijeka je prosula dva boda, Hajduk zahvaljujući prodoru Hamze i rutinskoj realizaciji Caktaša uzeo bod u 150. jadranskom derbiju koji je više uzbuđenja donio zbog situacija koje nemaju veze sa samom igrom, odnosno ubacivanjem baklji od strane Torcide, odnosno stolica s Armadine tribine.

Rijeka je bila bolja momčad, pripremila je četiri pet izglednih prilika, ali na kraju je kažnjena u završnici pogotkom iz jedanaesterca kojim je Mijo Caktaš poništio vodstvo Jakova Puljića. Problem realizacije u posljednje dvije utakmice sve više dolazi do izražaja kod Bijelih koji su protiv Sarpsborga i Hajduka zapucali desetak stopostotnih prigoda. Hajduk je, s druge strane, sve do jednog okomitog prodora Hamze bio potpuno jalov, ali je uzeo bod kojim se pomaknuo za začelja ljestvice.

Jadranski derbi počeo je pomalo kalkulantski s obje strane, Matjaž Kek i Željko Kopić postavili su momčadi u okove iz kojih nije bilo previše iskakanja i poneko uzbuđenje, poglavito pred riječkim golom uzrokovale bi uglavnom nesigurne reakcije zadnje linije.

Nije se Rijeka uspjela od početka nametnuti na način koji je Kek tražio, u veznom redu Čanađija i Grahovac nisu se uspjeli na pravi način nametnuti Hamzi, Juriću i Caktašu, bez obzira što je vezni red Splićana imao malo pravih rješenja koja bi kreirala neku ozbiljnu situaciju pred Slugom. Kada se to promijenilo i Bijeli su postali opasniji…

Rijeka je bila konkretnija kada bi došla na suparničku trećinu, ali je i nastavila tamo gdje je stala u Norveškoj pa je ponovo već do odmora promašila nekoliko zrelih prilika. Nakon jednog udarca Puljića (19') koji je od bloka otišao pored gola, Riječani su se probudili tek kada ih je nesigurni Pajač “isprovocirao“ s nekoliko čudnih odluka (lakat Ivanovskog u vrat Čanađije koji je dosudio kao prekršaj za Hajduk o čemu je sve rekao Juranović vraćanjem lopte Riječanima iako je slobodni udarac bio u opasnoj zoni). Nakon te 34. minute počele su se redati prilike pred Posavcem, u 38. je Gorgon pucao pored gola, u 40. odličnu kontru Bijelih i dodavanje Kvržića u pogodak nije uspio pretvoriti Heber, baš kao što pet minuta kasnije nove odlične prilike nisu realizirali Puljić i Pavelić.

Drugo poluvrijeme počelo je novim zicerom za Rijeku (Grogon na asistenciju Kvržića), nakon čega su oba trenera počela mijenjati figure na travnjaku. Kopić je Fomitschowa zamijenio ofenzivnijim Jairom (zašto je Gyurcso ostao na klupi do 72. minute), Kek je umjesto indisponiranog Hebera ubacio Acostyja, no Ganac je odmah zapucao sjajnu priliku koju mu je pripremio Puljić.

Ipak, Acosty je neupitno donio brzinu u napad Rijeke koja je prebacila težište igre na polovicu Hajduka i kao posljedica toga uspjela doći do pogotka zahvaljujući odličnom Puljićevom osjećaju i rutinskoj realizaciji.

Dalo je to priliku Riječanima da stanu na loptu, natjeraju Hajduk da otvori više prostora iza leđa svoje obrane. Ulaskom Čolaka Riječani su dobili malo na mišićima u vrhu napada, ali Hajduk je ipak uspio do izjednačenja kada u trenutku kada se činilo da nemaju ideje kako ugroziti Riječane. Hamza je povukao loptu kroz sredinu (Puljić nije napravio prekršaj), Župarić sapleo Saida, a Caktaš pogodio bod Hajduka iz jedinog udarca u okvir gola na cijeloj utakmici.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:56