Screenshot: HNTV
POGLEDAJTE SITUACIJU

VIDEO: ŠEF SUDACA PRESUDIO 'Nakon 10 gledanja snimke očito je da je napadač Dinama izmanipulirao suca i da to nije bio jedanaesterac'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. srpanj 2017. 18:51

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Ante Kulušić kaže da će tijelo kojem je na čelu u ponedjeljak analizirati kompletno 2. kolo Prve HNL, a o utakmici Dinama i Cibalije je rekao:

- Bio bih sretniji da sudac nije dosudio kazneni udarac za Dinamo iz kojeg je domaćin poveo 1:0. Nakon 10 gledanja snimke očito je da je napadač Dinama izmanipulirao suca i da to nije bio jedanaesterac. Gledajući utakmicu i meni se iz prve činilo da se radi o kaznenom udarcu, ali nakon što sam vidio snimku mogu reći da je dvojbeno je li postojao kontakt između vratara i Dinamova igrača, ali je sigurno da taj kontakt, ako ga je i bilo, nije dovoljan da se sudi jedanaesterac.

Sporna situacija na 1.47 minuta

Arbitar je bio Dario Bel. Hoće li na ocjenu koju ćete mu zaključiti utjecati činjenica da je Dinamo uvjerljivo pobijedio i da jedanaesterac nije imao bitnu ulogu u konačnom rezultatu?

- Kad sudac napravi pogrešku, to je pogreška i jednako je tretiramo je li ona utjecala na konačan rezultat ili nije. Međutim, mislim da bi zajednički interes i Komisije za suce i medija, ako nam je stalo do boljitka hrvatskog nogometa, a trebalo bi tako biti, da se ne dižu velike priče oko jedne procjene suca u utakmici koja je završila 4:0.

U istom susretu pohvale zaslužuje pomoćni arbitar Tomas.

- Kod 2. i 3. gola Dinama on je izvrsno reagirao i pustio akciju iako nije bilo lako vidjeti da se ne radi o zaleđu - komplimentirao je na kraju Kulušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:45