ANALIZA TREĆEG POLUVREMENA

VIDEO: SITUACIJE O KOJIMA SE NAKON DERBIJA PODIGLO NAJVIŠE BURE Stručnjak tvrdi: 'Kod ovakvih stvari VAR će biti od velike pomoći'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2019. 00:14

Dinamo je proteklog vikenda u posljednjoj utakmici Prve HNL u velikom derbiju odigranom na Maksimiru bio bolji od Hajduka (3:1) i tako pobjedom pred svojim navijačima proslavio novi naslov prvaka. Bio je to jedan od boljih derbija u zadnje vrijeme, ali kako to obično zna bivati u velikim utakmicama, dogodilo se i nekoliko spornih situacija.

U emisiji 'Treće poluvrijeme' koja se emitira na HNTV-u predsjednik sudačke komisije Ante Kulušić i Uefin kontrolor Draženko Kovačić analizirali su tri situacije. Dva pogotka Dinama, odnosno Gavranovića u 49. i 56. minuti susreta, te mogući jedanaesterac za Hajduk nakon pada Jaira u kaznenom prostoru Modrih u 71. minuti susreta.

Kod prvog pogotka Gavranovića glavno je pitanje bilo je li se napadač Modrih nakon asistencije nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

- Teška situacija za procjenu pomoćnog suca. Koljeno braniča Bijelih ostavilo je napadača Dinama u dobroj poziciji i ovdje bi nam od najbolje pomoći bila 3D tehnologija, ali u ovakvoj situaciji treba dati za pravo pomoćnom sucu i smatram da je ova donesena ispravna odluka- kazao je Draženko Kovačić.

Kod dugog pogotka Gavranovića ključan je detalj bio je li bivši napadač Rijeke utjecao na igru. Iako nije dirao loptu ostaje dojam kako je u jednom trenutku omeo obranu Bijelih svojim položajem na terenu.

- Ovo je bila jedna vrlo zahtjevna situacija za pomoćnog suca, stoga i za čitav sudačkim tim. Jedan igrač se nalazi u poziciji zaleđa, moje mišljenje bi bilo da su kompletnu odluku trebali iskomunicirali i prije donošenja one konačne. Moramo reći da imamo situaciju,l da iako napadač pokušava izbjeći zaleđe, u jednom se trenutku nalazi na putu igraču u bijelom dresu i na trenutak ga ometa, pa samim time možemo govoriti da je bilo zaleđe. Iako, ovo je izrazito teško za procijeniti u realnom vremenu i tu će VAR zaista puno pomoći.

Nakon pada Jaira u kaznenom prostoru u 71. minuti igrači Hajduka tražili su najstrožu kaznu.

- Ne možemo govoriti o nikakvom prekršaju za kazneni udarac. Igrač u bijelom dresu rukama hvata igrača u plavom dresu i ako možemo o uopće razgovarati onda možemo govoriti o prekršaju gostujućeg igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:28