Foto: Vlado Kos / Cropix
HAUBICA POGAĐA BEZ GREŠKE

VIDEO: SRUŠILI SU HAJDUK, IZLUDILI DINAMO, ALI SLAVONIJU ĆE ZAPAMTITI Ni višak kilograma nije zaustavio hrvatskog Ronalda za slobodnjake!

OSVRT Trijumfalno, kako su je otvorili, nogometaši Osijeka su se u subotu oprostili od svojih navijača na Gradskom vrtu za ovu polusezonu. Zablistao je novi hrvatski Ronaldo za slobodnjake Petar Bočkaj
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 10. prosinac 2017. 22:54

Bila je to još jedna demonstracija snage i kvalitete bijelo-plavih, koji su očito u ovim hladnim danima pronašli sebe te već treću utakmicu za redom odigrali na visokoj razini.

Podsjetimo, slično je bilo i protiv Slaven Belupa, ali i u kupu protiv Hajduka, koji je prošao dalje iako je na terenu bio lošija momčad, ali su svojom individualnom kvalitetom znali kazniti brojne osječke greške.

NEDOSTAJALA MIRNOĆA Krajnjih 3:0 protiv Rudeša nije realan odnos svega što se zbivalo po hladnom osječkom subotnjem danu, a pobjeda domaćih mogla je biti uvjerljivija. Doduše, mogli su i gosti zabiti barem jedan, možda i dva gola iz dalekometnih projektila. Zoran Zekić morao je biti zadovoljan jer je dobio puno toga što je od momčadi tražio. Agresija, kvaliteta, dominacija, dubina...

Sve su njegovi igrači vrlo dobro prezentirali po zahtjevnom, ali s obzirom na vremenske prilike čak i solidnom travnjaku. Jedino što je “štekalo” je famozna mirnoća u završnici.

NISU IZGLEDALI LOŠE Da je toga bilo, Rudeš bi pretrpio rezultatsku katastrofu, iako u polju uopće nisu izgledali loše. Štoviše, pokazali su se kao ozbiljna momčad koja zna igrati, posebno protiv velikih, s vrlo dobrom tranzicijom, ali u ovom susretu Osijek je bio jednostavno predobar.

- Sve čestitke mojim igračima, ponovno su odigrali jako dobru utakmicu! Žao mi je što pobjeda nije izražena još uvjerljivijim rezultatom, ne podcjenjujući time Rudeš. Imali smo pregršt šansi, opet smo pogađali i vratnice i čini mi se da što više radimo završnicu na treningu, slabiji smo u realizaciji. Teren je bio zaista zahtjevan, ali jako smo se dobro snašli i mislim da smo u svemu bili apsolutno bolji - rekao je Zekić.

HAUBICA IZ STARE VESI Doduše, nakon nule u poluvremenu i niza promašenih prilika nad Gradskim vrtom pojavila se zebnja kako bi to mogao biti još jedan remi s Rudešanima, ali stvari su u nastavku ipak sjele na svoje mjesto, a prva dva gola - Mioča i Grezde, stigla su nakon lijepo izvedenih akcija.

Treći je pak bio još jedno “ronaldovsko” remek-djelo Petra Bočkaja, i to nakon pet minuta provedenih u igri. Ni nedovoljna zagrijanost ni višak kilograma s kojima se opet muči nisu smetale haubici iz Stare Vesi da publiku za kraj jeseni počasti još jednim divnim potezom iz svoje ljevice.

Ponovno treba istaknuti i da se Osijeku vratio Lopa kakvoga pamtimo iz prošle sezone. U biti, iz perspektive Osijeka, koji je ove sezone odigrao već 31 službenu utakmicu i u svakoj postigao gol, moglo bi se reći da je šteta što je polusezoni kraj. Zekić je napokon pronašao igru koju već dugo traži, a zimske pripreme trebale bi mu dobro doći za dodatno usavršavanje i popravak realizacije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:12