screesnhot
JOŠ UVIJEK SE VUKU REPOVI

VIDEO: 'ŠTO REĆI NAKON SMIJEŠNOG PENALA KOJI JE SUĐEN PROTIV NAS?' Da se u Engleskoj sudi penal kakav je suđen Hajduku, bilo bi ih pet po utakmici

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 25. rujan 2019. 00:17

Zaprešićki sastav je na gostovanju na Poljudu ostavio i više nego solidan dojam, no kao gotovo svaki put, u prvom dijelu prvenstva izabranici Samira Toplaka ostali su pomalo nezasluženo praznih ruku.

Za razliku od prijašnjih gostovanja, kada sudačke odluke nisu izravno utjecale na krajnji ishod, ovoga puta Hajduku je put do pobjede otvorio osječki sudac Dario Bel, koji je domaćine u završnici prvog dijela “počastio”, realno gledajući, nepostojećim 11-ercom.

Kada bi se, primjerice, u engleskoj drugoj ligi kontakt kakav je bio između Ismajlija i Grgića okarakterizirao kao 11-erac, onda bi u spomenutoj engleskoj ligi po utakmici bilo najmanje pet kaznenih udaraca. Dugo godina Splićani se ponekad i s pravom bune na sudačke pogreške, pa će biti jako zanimljivo hoće li sada iz splitskih redova komentirati spomenuti dosuđeni 11-erac, koji nije postojao.

Glavni akter Interove obrane bio je branič Damir Grgić koji je, očekivano, pun dojmova s poljudskog dvoboja, a pogotovo kada je sporna situacija u pitanju.

- Što pametno reći nakon smiješnog 11-erca koji je suđen protiv nas? Bio je to detalj koji je praktički odlučio utakmicu i prelomio je na Hajdukov mlin. Nakon toga jednostavno se nismo imali snage u potpunosti vratiti u susret. Što nam vrijedi naša vrlo solidna predstava kada nam je faktor na kojeg nismo mogli utjecati odnio prigodu za barem bod. Najzanimljivije od svega je činjenica što sudac Bel uopće nije znao tko je bio u kontaktu u 16-ercu Hajduka, ali je tvrdio da je 11-erac postojao. Ovo je jednostavno smiješan 11-erac koji mi dan poslije dvoboja ne izlazi iz glave. Praktički kontakta između mene i Ismajlija nije ni bilo - istaknuo je Grgić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:37