CROPIX
OTVARANJE IZ SNOVA

VIDEO: STRAŠNIM POGOTKOM ZA EUROVIZIJSKU RAZMJENU DINAMOV AS RAZUVJERIO SVE KOJI SU SUMNJALI Soudani u derbiju može dostići Eduarda da Silvu!

IGRAČ ODLUKE Alžirac golom i asistencijom u prvom poluvremenu riješio meč u Gradskome vrtu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2018. 19:22

Netko je pomislio da će Soudani na proljeće biti nezadovoljan, jer nije napravio transfer? Da će se manje truditi i biti daleko od svoje najbolje forme? Ne bi bio prvi koji se tako ponaša, ima sličnih primjera svakodnevno svuda po Europi, međutim svojom predstavom u Osijeku Soudani je razuvjerio sve koji su sumnjali.

Sjajan pogodak, kako se nekad govorilo - za eurovizijsku razmjenu, pa ona akcija kod drugog gola... Izdržao je sve duele, ostao na nogama, bio je nezaustavljiv. Mogu u Maksimiru biti mirni, Soudani je raspoložen, raspucan, a kad je takav, onda je najjači Dinamov adut.

Alžirac je s 12 pogodaka na kontu prvi strijelac lige, s velikim izgledima da do kraja zadrži prvo mjesto na ljestvici strijelaca. Može se pohvaliti i da je ove sezone već zaokružio “sveto trojstvo”, tresao je mreže i Hajduka i Rijeke i Osijeka. Štoviše, Soudani je ove sezone već zabio golove čak osam protivnika, nedostaje mu još jedino “skalp” Slavena Belupa. Ima još 180 minuta protiv Koprivničana i velike šanse da i u tome uspije.

Već u nedjelju u derbiju Soudani može srušiti još neke rekorde i tradicije. Naime, dosad je Hajduku u HNL-u zabio pet golova, dva manje od rekordera Eduarda da Silve. Dinamova rekordera. Dakle, zabije li u derbiju dva gola Alžirac će se izjednačiti s Duduom na toj ljestvici. Rekorderi HNL-a kad su golovi Hajduku u pitanju i dalje su Miljenko Mumlek i Ivan Krstanović s 10 pogodaka!

Ako gledamo ovu sezonu, svojih 12 golova Soudani je rasporedio ovako; tri je zabio Lokomotivi, dva Rijeci i Cibaliji te po jedan Hajduku, Interu, Osijeku, Istri i Rudešu. Ovaj u Gradskom vrtu bio mu je treći koji je zabio desnom nogom, sedam puta zabijao je ljevicom, te po jednom glavom i s bijele točke. Što sprema Hajduku? Nešto sigurno ima u svom arsenalu, jer, očito je odlučio ove sezone “trpati” i u svakoj utakmici zadržati trofej prvog topnika lige. Vrijeme je derbija, a on je Mr. Derby, svakako najveća opasnost za optimistične Splićane.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:19