Screenshot: HNTV
TREĆE POLUVRIJEME

VIDEO: STRUČNJAK OTKLONIO APSOLUTNO SVE DVOJBE Odluke VAR-a su potpuno ispravne i bez mrlje: 'Ruke na Rujevici nije bilo, situacija je čista'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2020. 23:33

U emisiji 'Treće poluvrijeme' na HNTV-u po običaju je napravljena sudačka analiza 26. kola Prve HNL.

Posebno su izdvojena dva detalja. Prvi se odnosio na Jadranski derbi igran na Rujevici, na situaciju iz 61. minute kada je nakon intervencije VAR-a priznat gol Čolaka za 1:0 vodstvo Rijeke.

"Prva situacija je s Rujevice i derbija Rijeka - Hajuk. Je li napadač Rijeke igrao rukom? Prva kamera sugerira da je igrač igrao rukom, ali druga kamera pokazuje da je igrača lopta pogodila u prsa i situacija je čista. Nema igranja rukom i ispravno je priznat zgoditak", rekao je HNTV-ov stručni ekspert Darko Cvitković.

Druga se situacija odnosila na utakmicu Osijeka i Varaždina u Gradskom vrtu, odnosno na situaciju iz 42. minute. Mirko Marić pao je tada u duelu sa Špičićem u šesnaestercu... glavni sudac Ante Čuljak prvo je pustio da se igra dalje, a zatim je minutu-dvije poslije, na sugestiju VAR sobe, pogledao snimku i dosudio najstrožu kaznu!

"Bila je to ispravna odluka VAR-a. Bila je to zakašnjela reakcija obrambenog igrača Varaždina koji je srušio napadača", dodao je Cvitković.

Linker
20. travanj 2024 05:44