Bišćan
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
MOGLI SU I TEŽE STRADATI

VIDEO: TEŽAK UDARAC ZA IGORA BIŠĆANA KOD IZNENAĐENJA HRVATSKE NOGOMETNE LIGE Rijeka doživjela neugodan poraz, Gorica se uključila u borbu za Europu!

Treći put u sezoni Gorica je svladala Rijeku, ovoga puta u 28. kolu, i pobjedom 1:0 se opet vratila u ozbiljnu konkurenciju za europsko mjesto.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. travanj 2019. 23:02

Od prve do zadnje minute igrači trenera Jakirovića su dominirali travnjakom i uz malo više preciznosti, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji, ali i ovako Velikogoričani mogu biti presretni. Rijeka je pak razočarala, odigravši daleko ispod svog nivoa, ali tome su pridonijeli i odlični domaćini.

Dosta je promjena bilo u sastavu Gorice jer su zbog bolesti otpali prvi strijelac Lukasz Zwolinski i desni bek Musa Muhammed, a na klupi je završio Jovičić kojeg je na stoperu zamijenio bivši nigerijski reprezentativac Godfrey Oboabona (sudionik Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu), dok se oporavio Joey Suk.

Osokoljena sigurno i porazom Lokomotive u Zaprešiću, krenula je Gorica ovaj put u odlučne napade od prve minute, pa su se Riječani ubrzo našli stisnuti u i pred svojim šesnaestercem.

Nakon početnog pritiska, koji nije urodio prednošću domaćih, počela se i Rijeka pomalo buditi, pa su u 24. i 25. minuti iz daljine snažno pucali Bušnja i Pavičić, ali je vratar Kahlina oba puta bio spreman na odbijanje lopte. Od 30. minute gosti su dobili i glasnu podršku pedesetak svojih navijača na istočnoj tribini, a i trebala im je jer su unatoč povremenim izlascima pred vrata domaćih, uglavnom bili u podređenom položaju.

U 39. minuti toliko puta već viđen scenarij ove sezone i Kristijan Lovrić je udarcem s dvadesetak metara pogodio gredu. I on sam kaže da ne zna koliko ih je već pogodio ove sezone, ali točan podatak trebao bi biti osam, uz mogućnost da je možda bio i jedan udarac u okvir vrata više.

Međutim, već u trećoj minuti drugog poluvremena Riječani su kapitulirali i morali s loptom krenuti na centar. Kristijan Lovrić kao da se zainatio i rekao "moram dati taj gol", pa je najprije pokušao iskosa s desne strane iz slobodnog udarca, ali zamalo neprecizno, ali spasa za Slugu nije bilo u njegovom sljedećem dodiru s loptom. Kada je došla do njega na dvadesetak metara, napravio je korak-dva i onda snažnim prizemnim udarcem pogodio u donji lijevi kut. Eksplozija radosti na tribinama i nagrada za veliki trud momčadi Sergeja Jakirovića, koja je nakon toliko posrtaja na svom stadionu, napokon igrala utakmicu kakva se dugo čekala.

Mogao je Lovrić u 57. minuti i do drugog pogotka, ali nakon centaršuta Suka, ipak je lopta bila malo previsoka da bi je glavom usmjerio u mrežu, iako je ostao nečuvan. Rijeka se javila u 63. minuti kada je slijeva ubacio Murić, ali lijep pokušaj Puljića ipak nije bio dovoljno jak da bi iznenadio Kahlinu.

Do kraja gosti nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju prijetnju za Kahlinu i Gorica je ostvarila pobjedu golemog značaja, kako bodovno, tako za samopouzdanje u preostalih osam kola.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 01:55