Screenshot SN

ANALIZA MLADOG STRATEGA

VIDEO: TRENER HAJDUKA U VELIKOM INTERVJUU ZA SN KOMENTIRA SITUACIJU U KLUBU I ULOGU NOVOG POJAČANJA 'Ne bih htio takvo breme staviti na mladog igrača'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.01.2019. u 22:54

 • Dvije utakmice na pripremama u Beleku odradio je Hajduk. Jedna pobjeda (Dinamo Bukurešt), jedan poraz (Grasshopper) rezultatski je učinak, ali nekompletan je Hajduk nepuna dva tjedna prije početka proljetnog dijela sezone.

  O situaciji smo stoga porazgovarali s trenerom Sinišom Oreščaninom.

  Kako biste opisali željeni pomak?

  - Primarni je cilj da se znamo ponašati u sve četiri faze nogometne igre, da se zna tko što radi u sva četiri segmenta, a to su obrana, napad i obje tranzicije, prema naprijed i natrag. U medijima je bilo priča da će Hajduk igrati "tika-taka", ali to nema smisla jer mi nismo ni na tragu takvog stila igre, komentirao nam je Oreščanin.

  Video: Jurica Radić

  Prije početka priprema rečeno je da Hajduk traži napadača i stopera. Došao je 22-godišnji Tahiraj kao ofanzivno rješenje, je li njegovim angažmanom zaključena priča o dolasku napadača? Koja je najbolja pozicija za njega?

  - Svoje sam ideje rekao sportskom direktoru, a Tahiraj je došao više u okviru priče o potencijalima, ne bih ga obilježio kao veliko pojačanje koji će donijeti prevagu. Jednostavno, ne bih htio takvo breme staviti na mladog igrača. Njegova je prava pozicija između linija i po dubini. Može igrati na krilu, u ulozi polušpice ili drugog napadača.

  CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI OVOGA PONEDJELJKA U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

  Iz drugih medija