Matija Djanjesic / CROPIX
SLOVENAC NAJAVIO REZOVE

VIDEO: TRENER RIJEKE TEŠKO OPTUŽIO NEKE SVOJE IGRAČE 'Vidjet ćete idućih dana što ću napraviti'; BJELICA PONOSAN 'Moji su igrači veliki šampioni'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. studeni 2019. 21:51

Nenad Bjelica dočekao je prvu trenersku pobjedu na Rujevici. I to na kakav način... Nakon velikog rezultatskog razočaranja protiv Šahtara, Modri su dotukli Riječane.

- Očekivao sam da moja momčad bude na dobrom nivou, da se nakon susreta koji smo imali u srijedu vratimo kako dolikuje našoj momčadi. Dečki su pokazali da su veliki šampioni. Kada je bilo najteže, izašli su na teren i pobijedili. Mislim da mi nismo dali Rijeci da bude previše dobra, svojom igrom, presingom, tranzicijama... Prezadovoljan sam reakcijom nakon traumatične utakmice u srijedu i pohvale svim dečkima - rekao je Nenad Bjelica koji se suočio s pitanjem kakva bi bila tek dominacija da Dinamo na ovaj način igra svaku HNL utakmicu.

- Mi smo motivirani u svakoj utakmici, da bismo održavali ovakvu razinu igara i rezultata na sve tri fronte moramo rotirati momčad. Potreba je cijele momčadi da svi imaju minute, u Dinamu su svi igrači bitni. A možda bi bilo lošije jer ovaj ritam ne možeš izdržati šest mjeseci.

Bjelica je pohvalio sve svoje igrače, a posebno Mislava Oršića.

- Ovo mu je treći hat-trick ove sezone, zadovoljni smo zbog njega, ali svi koji su nastupili opravdali su očekivanja. U teškom tjednu za nas, fizičkom i mentalnom... Ponosan na svoje dečke, na sve što pružaju i kako su se digli nakon razočaravajućeg rezultata - poručio je Bjelica.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Nema zalaganja

Simon Rožman je, s druge strane, u neugodnoj situaciji, od njegova dolaska igra Rijeke je uglavnom u silaznoj putanji, a sada je najavio i nekakve rezove.

- Čestitke Dinamu na pobjedi. Nema se tu što pričati, utakmica je zaključena u 25. minuti. Sada sam dečkima ispričao kako će ići dalje i tu nema razglabanja o bilo čemu. Visok poraz jako boli i napravit ćemo neke poteze koji će se vidjeti idućih dana - rekao je Simon Rožman, ali nije otkrio o kakvim se potezima radi.

- Potezi po pitanju igrača ili vašeg statusa? Vidjet ćete. Ne govorim o svom statusu. Vidjeli ste koje stvari nisu bile dobre. Neki nisu na razini, kod nekih nema zalaganja tako da ćemo to u miru analizirati i sve pokazati, pa ići nekim drugim putem dalje. Ne bih o pojedincima, sve ćemo riješiti unutar svlačionice. Do kraja sezone moramo biti u puno boljem izdanju.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Simon Rozman, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Rožman je suočen i s pitanjem o postavljanju igre, je li ista bila previše ofenzivna.

- Ako pogledamo pozicije kod svakog od prva četiri pogotka, vidi se nedisciplina u igri i to nas je koštalo. Neki igrači nisu željeli igrati? To ćemo analizirati - zaključio je Rožman.

STOJANOVIĆ 'Pokazali smo da smo momčad, veliki prijatelji, to nas je nagradilo...'

Nakon utakmice već su krenule pošalice po društvenim mrežama. Poput one da budi otac sina u ujutro i kaže mu:

- Sine, ustani, šest je.

- Tata, nije valjda opet Oršić?

Dinamo je protutnjao Rijekom, a naklonio se Modrima i objektivni dio domaće publike.

VIDEO: Tomo Ničota

Bio je Oršić jedan od Dinamovih junaka, zabio još jedan hat-trick.

- Odlična utakmica, bili smo vrlo efikasni. Rezultat će reći da je bilo lagano, ali nije bilo. Ušli smo otpočetka odlično u utakmicu, bili smo vrlo motivirani da se vratimo u život, uspjeli smo u tome - rekao je Mislav Oršić, dodavši:

- Teško nam je pao taj remi sa Šahtarom, u zadnjim minutama smo izgubili sve. Hat-trick? Cijela je momčad odigrala odličnu utakmicu, golovi su samo plod toga, sretni smo svi zbog ovog rezultata.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Simon Sluga, vratar i Mislav Orsic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Igrač utakmice u našem izboru ipak je bio Bruno Petković. Kakva utakmica, kakvi potezi, pljesak Rujevice...

- Mislim da smo i u zadnjim utakmicama uopće, a i ranije na Rujevici dobili manje nego što smo igrom zaslužili. Sad smo ušli maksimalno motivirani i agresivni i zasluženo ovako visoko pobijedili. Pokazali smo svoju kvalitetu, nadmoć, i rezultatski izdominirali. Zadovoljan sam kako igramo u zadnje vrijeme, mogli smo imati i malo više, u obje utakmice sa Šahtarom, recimo, no gledajmo prema naprijed.

A ako pitate igrače Dinama koji im je gol bio najdraži od tih pet, koji je suigrač najviše zaslužio ovakvu nedjelju, onda je to Petar Stojanović. Pogodile su ga medijski napisi uoči same utakmice sa Šahtarom, često je baš on meta kritika, proglašavan glavnim krivcem kao, recimo, za onaj gol u Harkivu. Već nakon uzvrata sa Šahtarom u Zagrebu, Dino Perić i još neki igrači osvrnuli su se na te napise i dali podršku Stojanoviću.

VIDEO: Tomo Ničota

- Zabio sam gol, moj drugi u Dinamu, prvi je bio protiv Splita, za pobjedu. Možda je ono bio važniji gol, ali zadovoljan sam - rekao je Stojanović, dok je iza njega prolazio Emir Dilaver.

- Moj brat Stoja ne zna ništa, ha, jeste li vidjeli? - dobacio je Dilaver, a slovenski reprezentativac se sretno osmjehivao.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: slavlje.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

- Sretan sam zbog pobjede više nego zbog gola. Nije bilo lako dići se nakon Šahtara, bilo mi je malo teško i zbog tih kritika. No, pokazali smo kakva smo momčad, ne samo zbog nogometa i ovoga na terenu, nego i prijateljstva. Ginemo jedni za druge i to nam se vratilo na najbolji način - poručio je Stojanović.

U riječkoj svlačionici nije bio baš rječitih ljudi. Zoran Kvržić prošao je kraj mikrofona uz poruku:

- Neću ništa pričati, nisam igrao cijelu utakmicu.

Nije, samo do 0:4.

Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: igraci nakon utakmice.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Jedini je "hrabrosti" imao Alexander Gorgon.

- Dobro smo ušli u utakmicu, ali stajale su nas individualne greške. Raspali smo se nakon 20 minuta, bilo je nediscipline u defenzivi, nedopustivo je da nam se tako dogodi - rekao je Gorgon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 00:01