Ronald Gorsic / CROPIX
ČEKA SE ODGOVOR S POLJUDA

VIDEO: TRILER ZAVRŠNICA HNL-A POSTALA JOŠ NAPETIJA Zagrepčani sedam minuta prije kraja zabili gol koji bi Hajduku mogao značiti nastup u Europi!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. svibanj 2019. 21:48

Pet kola prije kraja HNL-a događa se novi veliki zaplet u borbi za Europu! Nogometaši Gorice su u prvoj utakmici 32. kola imali priliku po četvrti put ove sezone svladati Rudeš i barem na jednu noć preuzeti od Hajduka četvrto mjesto, zadnje koje vodi u pretkolo Europske lige, ali to je na kraju spriječio već otpisani Rudeš. S današnjih 1:1 u Kranjčevićevoj Gorica je možda izgubila dva ključna boda.

Gorica je i bez udarnog golgeterskog dvojca Zwolinski - Lovrić (kombinirano zabili 21 pogodak ove sezone) uspjela doći do vodstva u Kranjčevićevoj, a strijelac važnog gola bio je senegalski napadač Cherif Ndiaye iz kaznenog udarca u 17. minuti.

U 16. minuti sudac Marin Vidulin odlučio je pokazati na bijelu točku. U afričkom dvoboju Uganđanin Faruku Miya je ubacio, a Nigerijac Erhun Obanor, koji je stajao u njegovoj neposrednoj blizini, igrao rukom. Minutu kasnije treći Afrikanac, Senegalac Pape Cherif Ndiaye, pogodio je s bijele točke za vodstvo gostiju.

U 37. je Mario Marina dobio 16. žuti karton u aktualnom prvenstvu plus dva žuta pretvorena u crveni protiv Osijeka. Nijedan igrač u povijesti Prve HNL nije zaradio više javnih opomena u jednom prvenstvu.

Rudeš bez pravog udarca prema vratima, Gorica s tek pokojim opasnijim pokušajem, no prvi dio otišao je na stranu ipak aktivnijih gostiju. No u nastavak utakmice na travnjak je izašao puno odlučniji Rudeš. Već nakon šezdesetak sekundi nastavka Rudeš je opasno zaprijetio, s 18 metara tukao je Vitalij Lisakovič, a Kristijan Kahlina atraktivno obranio. U 49. Oboabona je odigrao dugu loptu, Marijan Čabraja pogriješio i spustio loptu Tomislavu Mrkonjiću, čiji je udarac iz vrlo izgledne situacije otišao preko vrata.

Dominirao je Rudeš, a Gorica prijetila iz kontri. U 59. je Michal Maslowski idealno proigrao Miyu, kojem je u udarac pravovremeno ušao vratar Ivan Banić. Meč-loptu u 68. imao je Martin Maloča, kojem je loptu spustio Ndiaye, no udarac je otišao jako visoko…

Rasplamsala se igra, redali su se napadi na obje strane, a domaćini su u 71. tražili kazneni udarac zbog toga što je Giorgi Mčedlišvili povlačio Ivana Božića, ali Vidulin se nije oglasio. Tri minute potom opasni Božićev prizemni ubačaj i čudesna šansa za Štrkalja. Loptu je dohvatio na petercu i za koji centimetar promašio vrata.

Nije se Gorica ipak uspjela provući, korner Dragana Juranovića i hladnokrvna egzekucija Mrkonjića u 83. minuti odnijeli su joj pobjedu. U 89. je Božić imao priliku vrijednu pobjede, vrhunskom loptom pronašao ga je Štrkalj, no iz dva pokušaja napadač Rudeša nije uspio pogoditi. U nadoknadi vrlo opasan udarac Marine s 20-ak metara i nova odlična intervencija Banića.

Hajduk je i dalje četvrti s utakmicom manje i istim brojem bodova kao i peta Gorica (50), a već u subotu pobjedom protiv Intera na Poljudu (16.30) može otići na tri boda prednosti.

Osijek na trećem mjestu ima 53 boda, Rijeka je druga sa 59, a Dinamo je još prije dva tjedna i matematički potvrdio naslov i mirno dočekuje nedjeljni okršaj protiv Lokomotive sa 79 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:44