SN
NAJEFIKASNIJI DAN

VIDEO: VEĆ DUGO NIJE PALO OVOLIKO GOLOVA NA JEDNOJ UTAKMICI HAJDUKA, A ODMAH SLIJEDI I NOVI OKRŠAJ! Evo što nam je veliki talent rekao nakon golijade!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. siječanj 2019. 14:49

HAJDUK – FAKEL 7:3 (5:1) (1-0 Šego (22), 2-0 Sahiti (29), 2-1 Gruznov (31), 3-1 Teklić (36-11m), 4:1 Teklić (37), 5-1 Sahiti (40), 6-1 Blagaić (48), 6-2 Malikov (52-11m), 7-2 Pršir (66), 7-3 Gruznov (68)

BELEK – Igralište hotela Kempinski. Gledatelja 30. Sudac: Dong Yun Lee (Južna Koreja).

HAJDUK (4-3-1-2): Ljubić (od 46. Blažević) – Jradi, Vušković, Lopez, Bradarić – Sahiti (od 46. Blagaić), Jurić, Kalik – Teklić – Tahiraj, Šego. TRENER: Siniša Oreščanin.

FAKEL VORONJEŽ (4-2-3-1): Leonov – Kagermazov (od 57. Malukovski), Obivalin, Babenko, Lomakin – Cveiba, Malikov, Dutov, Birjukov – Potraškov (od 46. Makarčuk), Gruznov. TRENER: Sergej Volgin.

Kakva revija pogodaka Bijelih protiv ruskog drugoligaša ! Za manje od 20 minuta pet puta je vratar Leonov u prvom dijelu vadio loptu iz mreže, a imali su Bijeli još šansi. Lakoćom su hajdukovci stvarali prevagu u sredini i potom izlazili na sporu i tešku zadnju liniju Fakela. Šego je otvorio seriju zgoditaka, a prethodno je imao čak četiri prilike. Izlazio je sam pred vratara, gađao prečku, a onda je u 22. minuti snažnim udarcem sa 12 metara "probušio" vratara Fakela.

Sedam minuta kasnije rezultat je povisio Sahiti, udarcem sa 20 metara desnom nogom pogodio je desni donji kut. Fakel je smanjio preko Gruznova koji je iz blizine plasirao loptu iza Ljubića, ali krenuo je potom Tonio Teklić koji je u samo dvije minute postigao dva pogotka. Prvo je Tahiraj izborio kazneni udarac nakon što je lopta u ruku pogodila Babenka, a Teklić je precizno pogodio lijevi donji kut. Minutu kasnije asistirao je Šego, a Teklić je povratnu pogurnuo ispod vratara Leonova.

VIDEO: JURICA RADIĆ

- Odigrali čvrstu utakmicu, a Rusi su se previše otvorili što smo mi s našim sustavom znali kazniti. Moji zgodici su plod igre kompletne momčadi. Zaslužena pobjeda, od početka je sve išlo na naš mlin - kazao je nakon utakmice dvostruki strijelac Teklić.

Za kraj poluvremena slijedio je najbolji potez prvih 45 minuta, Sahiti je sa više od 20 metara pogodio lijevi gornji, suprotni, kut vratiju Fakela. I nije tu bio kraj, na startu drugog dijela sve je napravio Tahiraj, a Blagaić je njegovu asistenciju pretvorio u pogodak pred praznom mrežom.

Malikov je iz kaznenog udarca, poslije prekršaja Bradarića nad Gruznovom smanjio rezultat, a onda je Pršir "utrpao" i sedmi pogodak, sa 18 metara snažno u desni donji kut. Osim 10 zgoditaka u matineji (igralo se u 11,00 sati po hrvatskom vremenu) vrijedi zabilježiti da je Oreščanin probao Jradija na desnom beku.

A hajdukovci će za nekoliko sati odigrati još jednu pripremnu utakmicu. Nakon završetka prvog sparing-treninga, momčad Siniše Orešćanina će već u 15 sati odigrati utakmicu protiv bjeloruskog Šahtjor Soligorska.

KRAJ TURSKIH PRIPREMA: BIJELI U SUBOTU U SPLITU

Nakon 16 dana priprema u Turskoj hajdukovci se u subotu vraćaju u Split. U podne polaze iz Antalye, lete preko Istanbula i Zagreba, odakle zadnjim letom stižu u Split. Nedjelja je slobodan dan, a u ponedjeljak počinju završne pripreme za susret s Osijekom.

Linker
24. travanj 2024 11:25