Hanza Media
GAŠENJE POŽARA

VIDEO: VEĆ U POLUVREMENU KRENULE SU GLASINE O SMJENI TRENERA HAJDUKA, A ONDA SE PRED NOVINARIMA POJAVIO PREDSJEDNIK Marin Brbić objavio veliku vijest!

Po velikoj kiši, vrlo teškim uvjetima za igranje, izgubio je Hajduk i drugu utakmicu zaredom na pripremama u Sloveniji (2:1). Slask je utakmicu dobio zahvaljujućim lošim reakcijama Bijelih u prekidima, po istom receptu Poljaci su došli do dva pogotka u prvom dijelu.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. srpanj 2019. 20:59

HAJDUK - SLASK WROCLAV 1:2 (Golla 18', 40', Šego 84')

SLOVENSKE KONJICE Stadion Dravinje. Gledatelja 100. Sudac: Stevo Jovanović (Celje).

HAJDUK (4-3-1-2): Duka - Juranović, Ismajli, Svatok, Dellova - Jradi, Beširović, Hamza - Delić - Gyurcso, Jairo (od 60. minute: Duka - Bašić, Sinić, Lopez, Dolček - Jurić, Sahiti, Kalik - Špikić, Tahiraj, Šego).

SLASK (4-3-3): Putnocky - Brož, Pawelec, Golla, Holownia - Maczynski, Chrapek, Placheta - Musonda, Pich, Esposito (još su igrali u drugom poluvremenu: Celeban, Štiglec, Labojko, Cholewiak, Szczepan, Gaska, Dankowski).

Korner sa desne strane prvi put je stoper Golla pospremio u mrežu glavom u 18. minuti, a drugi, također korner sa desne strane, prenio mu je suigrač sa peterca glavom, da bi Golla na drugoj vratnici sa nekoliko metara nogom proslijedio u nezaštićenu mrežu.

Dva prekida koštala su Bijele još jednog poraza, iako se mora reći da su Poljaci i bez pogodaka, u samoj igri, bili opasnija momčad. U 13. minuti pogodio je Pich glavom lijevu vratnicu, a odmah nakon vodstva morao je spašavati Svatok nakon što je Placheta pobjegao sa svoje polovice igrališta.

Oduzeo je loptu pred svojim kaznenim prostorom, izbjegao startove Ismajlija i Juranovića, pa se sjurio po desnoj strani, ali Svatok je u zadnji trenutak klizečim starrtom očistio neugodnu situaciju. Problem Hajdukove defanzive bili su prekidi, ali i izgubljene lopte u napadu nakon kojih su Poljaci u brzoj tranziciji dolazili pred vrata Duke.

Screenshot: YouTube

S druge strane, najbolju šansu Hajduka imao je Delić koji je u 29. minuti zapucao preko vratiju sa 15-ak metara u akciji koja je "mirisala" na pogodak. Ali, nedostajalo je preciznosti i koncentracije, a u drugom dijelu je pojačala kiša i većim dijelom teško se kontrolirala lopta. Hajduk je bio znatno bolji suparnik u nastavku, promijenile su se momčadi sa obje strane, a igrači koji su dobili pola sata povjerenja Oreščanina, pokazali su više želje i angažmana.

Dapače, i manje pogrešaka u defanzivnom segmentu. Iz želje Michele Šege umalo je došlo do pogotka u 75. minuti kada je blokirao ispucavanje vratara Slaska, ali lopta je otišla pored desne vratnice. Šegi se upornost isplatila, šest minuta prije kraja zabio je sa sedam metara nakon što je izašao sam pred vratara Slaska. Imao je Šego još jednu priliku, ali nogom je u 86. minuti poravnanje spasio vratar Slaska.

Marin Brbić: Siniša Oreščanin ostaje trener Hajduka!

Predsjednik Hajduka Marin Brbić jučer je stigao na Pohorje kako bi pokušao razjasniti status trenera Siniše Oreščanina, a u poluvremenu utakmice sa Slaskom obratio se novinarima i objavio kako neće biti nove smjene na Poljudu!

"Siniša Oreščanin ostaje trener Hajduka kako smo već komunicirali putem medija, došli smo tu u Sloveniju osobno pružiti podršku treneru, stožeru i momčadi, uoči predstojećih europskih utakmica. Prva utakmica je vrlo blizu, miomlad ide direktno iz Slovenije za Zagreb pa na Maltu i dopli smo ih podržati prije početka sezone. Glede priopćenja, razumijemo trenera sa ljudske strane, budući da je bio dosta vezan za svog suradnika, ali te stvari ćemo rješavati unutar četiri zida", rekao je Brbić i kratko odgovorio na pitanje o priopćenju trenera Oreščanina koje je odaslano medijima:

"Razumijemo trenera s ljudske strane budući da je bio dosta vezan za svog suradnika, ali te stvari ćemo riješiti unutar četiri zida".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:03