Almeida
 Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
JURICA RADIĆ IZ TURSKE

VIDEO VELIKE POBJEDE: HAJDUK PRIMIO GOL PA POMEO TREĆEPLASIRANU MOMČAD ŠVICARSKE Četiri gola u 20 minuta, Almeida apsolutna zvijezda u Turskoj!

HAJDUK Uvjerljiva pobjeda protiv trećeplasirane momčadi švicarskog prvenstva na startu priprema u Turskoj
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. siječanj 2018. 20:56

HAJDUK - ZÜRICH 4:1

HAJDUK: Stipica - Tudor, Ismajli, Lopez, Fomitschow - Radošević, T. Bašić, Hamza - Almeida, Said, Ohandza

Klupa: Grbić, Delić, Juranović, Kožulj, Nejašmić, Bradarić, Šehić, Šego, Jurić, Savvas, Teklić, Kovačević

ZURICH: Vanins, Thelander, Bangura, Kryeziu, Pa Modou, Sarr, Marchesano, Rohner, Dwamena, Frey, Rodriguez

Klupa: Rexepi, Domgjoni, Palsson, Winter, Nef, Kone, Odey, Haile-Selassie, Aliu, Rüegg, Brunner, Heim

Hajduk je deklasirao trećeplasiranu momčad švicarske Superlige. Bijeli su visokim presingom u 20 minuta igre prvog dijela postigli četiri pogotka, ali, što je još važnije, igrom su dominirali. Zürichu je pripalo tek prvih 10-ak minuta, a onda je krenuo Hajduk.

Iz najbolje startne postave na tribinama je Kopić ostavio kapetana Nižića, ali i taj detalj može jasno naslutiti toliko puta najavljivanu prodaju 28-godišnjeg stopera u zimskom mercatu. Prijetili su Švicarci od prve minute, krenuli bolje i agresivnije, a u 7. minuti to su i naplatili pogotkom. Ganac Dwamena prošao je po lijevoj strani obrane Hajduka, pa ljevicom dijagonalno pogodio suprotni kut. Hajduk je poravnao nakon što je u kaznenom prostoru srušen Andre Fomitschow. Jedanaesterac je sigurno izveo Hugo Almeida.

Bašićeve lopte

Nakon poravanja uslijedila su još tri pogotka u razmaku od samo osam minuta. Said je oteo loptu vrataru u 35. minuti za 2:1, a zatim je briljantni Toma Bašića poslao dvije lopte koje su utakmicu odvele u pobjedničkom smjeru za Bijele.

Prvo je iz kornera uputio nabacio za Borju Lopeza koji je u visokom skoku loptu s pet metara zakucao iza vratara Vaninsa. Zatim je Bašić poslao dugu s centra za Saida. Hajdukov Ganac prošao je po desnoj strani, povratnu loptu ostavio za Almeidu koji je snažnim udarcem “poderao” mrežu Züricha za “točku na i” odlične predstave u prvom dijelu.

Rastrčani hajdukovci nisu Zürichu doslovno dali disati. A uz sve to i efikasni na razini završnice jesenske polusezone. U drugom dijelu oba trenera promijenila su gotovo kompletne jedanaestorice, a Hajduk je i s pričuvnim kadrom bio bolji. Agilniji, s nekoliko opasnih udaraca Kožulja (kapetan u drugom dijelu) i Kovačevića. Ali, prije svega koncentriran u obrani sa čelu s Ismajlijem. Sveukupno, odlično položen prvi test Bijelih na pripremama u Beleku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:47