Cropix
33. KOLO PRVE HNL

VIDEO: VELIKO SLAVLJE NA POLJUDU! HAJDUK NAKON MUKE U PRVOM DIJELU STIGAO DO VRIJEDNE POBJEDE Pogledajte neobranjivi projektil koji je zapalio tribine

Hajduk je u 33. kolu Prve HNL s 2:0 na Poljudu pobijedio Slaven Belupo i stigao do tri važna boda u borbi za Europu. Bijeli su slavili zahvaljujući pogocima Jradija iz 51. i Jaira iz 66. minute. Splićani su trenutno treći s tri boda više od Osijeka, koji ima utakmicu manje, te Gorice koja je ranije u petak s 4:1 pobijedila Istru.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. svibanj 2019. 19:38

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:0 (Jradi 51', Jairo 66')

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec – Tudor (od 46. Gyurcso ), Ismajli , Lopez, Bradarić (od 88. Fomitschow -) – Jurić, Nejašmić, Hamza – Caktaš (od 89. Palaversa -) – Jradi , Jairo.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović – Zirdum (od 56. Nowak), Međimorec, Šarlija – Doleža, Plantak, Vidović, Puclin, M. Delić – Mateus (od 81. Mladen -), Bongongui (od 72. Bogojević -).

Jradijev prvijenac u HNL-u otvorio je vrata pobjedi Hajduka u zahtjevnom dvoboju s Belupom. U 21. prvenstvenom nastupu zabio je Libanonac s danskom putovnicom riješivši utakmicu koja je bila puno teža nego što sugerira krajnji ishod.

Posavec je Hajduk izvukao u prvom dijelu, koji je u potpunosti pripao Belupu, a onda je ulaskom Gyurcsa i pogotkom Jradija na startu drugog poluvremena utakmica dobila očekivani tijek.

U 15 minuta drugog dijela Hajduk je došao do pobjede i rezultatski ide po planu. Nakon Intera slavio je i protiv Belupa, pobjeđuje protivnike sa začelja, nepogrešivo skuplja bodove i primiče se ostvarenju europskog cilja. Uz to treba reći da je ovo prva pobjeda Hajduka protiv Slavena Belupa na Poljudu nakon 11. kolovoza 2017., kada je Ohandza zabio za 1:0. Ali i danas je neugodno krenulo s Farmaceutima...

Belupo je izrazito dominirao u prvom poluvremenu, a uvjerljivo najbolji i najzaposleniji na travnjaku bio je Josip Posavec koji je obranio četiri velike prigode gostiju. Već na startu, u 6. minuti dobio je Posavec veliki pljesak s tribina. Bongogui je oteo loptu veznom redu Bijelih, sjurio se prema kaznenom prostoru Hajduka i nesebično uposlio Puclina koji je sam izašao na Posavca, ali vratar Bijelih odbio je u korner veliki "zicer" gostiju.

Četiri minute kasnije na ubačaj s desne strane Međimorec je najviši u skoku, ali njegov udarac glavom Posavec vadi iz desnog donjeg kuta. Belupo je ponovno zaprijetio u 19. minuti kada je Plantak snažno šutirao u gornji lijevi kut, a Posavec se vinuo zrakom atraktivno obranivši neugodan udarac. U 30. minuti opet je Bongongui pobjegao Lopezu na centru igrališta, gurnuo u prostor za Mateusa, koji je brži od Ismajlija, ali šut s 14 metara u situaciji "jedan na jedan" ponovno brani Posavec. J

edinu šansu Hajduka u prvom dijelu zabilježili smo u 14. minuti. Nabacio je Jurić, udarcem glavom s osam metara Caktaš tražio lijevi donji kut, ali ispružio se Filipović i osujetio pokušaj prvog strijelca Bijelih. Zvižducima su Bijeli ispraćeni na odmor poslije 45 minuta slabe igre bez šansi i energije s puno pogrešaka i još više prostora za goste u sredini terena. U nastavku je Oreščanin ofenzivnu komponentu bitno podigao uvođenjem Gyurcsa. Pritom je Stanka Jurića vratio na desnog beka, a Jradi je zauzeo njegovo mjesto u veznom redu.

Promjene su donijele ploda na samom startu drugog dijela, a Hajduk je nakon zgoditka Jradija mogao mirnije, bez nervoze, nastaviti dvoboj. Nestalo je grča, Belupo se morao još više otvoriti i tercet Gyurcso - Caktaš - Jairo iskoristio je prostor zaključivši priču u 65. minuti pogotkom Brazilca. Uvođenje Gyurcsa pokazalo se kao ključni potez Oreščanina koji je s Mađarom dobio potrebnu brzinu i okomitost u napadu. Pogocima se vratio Jairo, zabio je nakon tri utakmice "posta", ali na Brazilca se uvijek može računati kada su golovi u pitanju.

Malo mu prostora treba, ali znalci i to malo koriste. Slaven Belupo se prikazao u odličnom izdanju, ali samo do pogotka Jradija. Nakon toga su gosti nestali s terena. Zaslužili su gosti barem počasni pogodak, ali Posavec je još jednom potvrdio visoku klasu pokazavši da Hajduk nema potrebe dvojiti oko otkupa njegovog ugovora. Vratara za Europu Bijeli već imaju, samo ga trebaju platiti.....

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:0 (Jradi 51', Jairo 66')

HAJDUK: Posavec - Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Jurić, Hamza, Caktaš, Jradi, Jairo

SLAVEN BELUPO: Filipović - Zirdum, Međimorec, Vidović, Bongongui, Plantak, Delić, Doležal, Lima, Šarlija, Puclin

---------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Trese se greda! Slaven je umalo smanjio preko Nowaka, no i on se upisuje među društvo koji nije uspjelo zatresti mrežu!

80' - Dobra prilika za Farmaceute. Imali su slobodan udarac, no pokušaj je otišao preko gola.

66' - GOOOL! Hajduk povećao prednost! Svoj 12. pogodak u sezoni zabio je Jairo! Gosti su nestali s terena, barem ako njihovu igru usporedimo s onom iz prvog poluvremena. Novi gol stigao je nakon što je lopta od Caktaša stigla do Jaira koji se izborio za dobru poziciju i zabio pored Filipovića za 2-0.

66' - GOOOL! Hajduk povećao prednost! Svoj 12. pogodak u sezoni zabio je Jairo!

51' - GOOOL! Hajduk je poveo sjajnim pogotkom Jradija! Gyurco se probijao po desnoj strani. Pokušao je ubačajem, no obrana gostiju to čisti, ali ne na najbolji način jer lopta dolazi do Jradija koji je opalio s ruba šesnaesterca i zatresao mrežu za veliko slavlje na Poljudu!

46' - Nastavlja se utakmica na Poljudu!

KRAJ POLUVREMENA!

45' - Prvi žuti karton an utakmici. U bilježnicu će zbog prekršaja Vidović iz Slaven Belupa.

30' - Pa što se događa s Bijelima na Poljudu! Posavec ponovno spašava! Lima je sad izletio sam pred golmana, no još jedna sjajna reakcija golmana Hajduka spašava Splićane šoka!

19' - Ponovno Bijele spašava Posavec! Opalio je Plantak sa 16 metara, lopta je išla u rašlje, ali ponovno se iskazao golman domaćih!

14' - Sada prijeti i Hajduk! Odličan posao Jurića na desnoj strani! Ubacio je za Caktaša koji puca glavom, ali brani sad Filipović! Sjajna utakmica u prvih 15 minuta!

10' - Ponovno Hajduk spašava Posavec! Sada je bio uspješniji od Međimoreca koji je pokušao glavom šokirati domaćine!

VIDEO: Jurica Radić

6' - Kakva prilika za goste! Posavec čita udarac Puclina koji je nakon sjajne asistencije izbio sam pred njega i odbija loptu u korner!

2' - Odmah su se Bijeli opasno približili, Jairo je dobio loptu na 10-ak metara, pronašao Caktaša, ali njegov udarac od bloka odlazi u korner!

VIDEO: Jurica Radić

1' - Počela je utakmica u Splitu! Glavni sudac je Ivan Vučković.

---------------------------------------------------------

18.00 - Potvrđeni su sastavi! Danas su se Hajduku u prvih 11 vratili Bradarić i Jairo koji su odradili suspenzije zbog žutih kartona, a u sastavu je i Lopez!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 13:38