CROPIX
PRIČA KOJOJ SE NE VIDI KRAJ

VIDEO: ZAPAMTITE ŠTO SE JUČER DOGODILO U RIJECI, SLAVNI STADION ODLAZI U POVIJEST? Nove Kantride neće biti tako skoro, evo zašto je projekt zapeo

Nakon više od tri godine izbivanja Rijeka je na Kantridi pod svojim stijenama odigrala revijalnu utakmicu protiv Maribora i slavila s velikih 4:0. Bio je to spektakl, pun stadion, prekrasna, atmosfera, mnogi su poslije zavapili - kako se nakon ovoga vratiti na Rujevicu, ali to je izgleda jedino rješenje. Po svemu sudeći - nove Kantride neće biti tako skoro.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. rujan 2018. 22:56

“Danas se stadioni koji su sami za sebe više ne grade ili se grade jako rijetko. Mišlju da stadion mora imati sadržaje koji će ga držati živim svaki dan vodili smo se kada smo radili stadion Juventusa u Torinu, na taj način zamišljamo i Kantridu”, govorio je prilikom jednog dolaska u Rijeku Gino Zavanella, ugledni talijanski arhitekt koji je nacrtao obrise onoga što je trebao biti budući hram riječkog nogometa.

Na popratnim sadržajima koje je Zavanella isticao je priča i zapela. Stadion kao stadion, na mjestu postojećeg, može se graditi već nekoliko godina, problem su sadržaji kojima je Mišković želio da Kantrida živi sedam dana u tjednu i dvanaest mjeseci u godini kao što su trgovački centar, restorani, zdravstveni hotel, šetnica, klupski muzej...

I tu je priča zapela, uvjerio se koliko je birokracija u Hrvatskoj spora i nesklona onima koji nešto žele uložiti. Priče oko pomorskog dobra, GUP-a i katastarskih čestica (navodno dio Kantride na kojem se danas nalazi pomoćno igralište u zemljišnim knjigama ne postoji jer je nasipan) zaustavile su izgradnju kada je Social Sport imao novaca za takav projekt, danas kada nema novaca ni Social Sporta čeka se neko drugo rješenje.

Kako bilo, i više je nego jasno da nove Kantride tako skoro neće biti.

Linker
20. travanj 2024 01:00