CROPIX
SUBOTNJI HNL DERBI

VIDEO: ZAVRŠIO JOŠ JEDAN 'ŽIVOT NA VAGI' 'Kralj slobodnjaka' prebolio kozice i vraća se za derbi: 'Idemo na pobjedu, a ovo u Hajduku nam čak i paše'

PETAR BOČKAJ Sjajni nogometaš Osijeka i mladi reprezentativac nakon preboljenih vodenih kozica ponovno je u punom pogonu pred subotnji derbi Osijeka i Rijeke (uživo na MAXtv, 15.00).
Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. studeni 2018. 21:47

Vidno je nakon treninga, kada smo s njim razgovarali, bio umoran Petar Bočkaj. Nije to ni skrivao.

- Stvarno mi je naporno. Gotovo tri tjedna nisam bio u procesu rada, a sada kada sam se u njega uključio, dočekao me je mekan, natopljen teren, blato koje mi igrači nikad nismo voljeli - požalio se Bočkaj.

Nemilosrdno se obračunao s vodenim kozicama koje su ga napale i shrvale. Ostao je kod kuće u krugu obitelji sve dok i posljednja nije napustila njegov organizam. A nije mu bilo lako.

- Ni u kojem slučaju. Ni sanjati nisam mogao da će me takvo nešto snaći. Najteže mi je od svega bilo prvih tjedan dana. Stalno sam morao biti u zatvorenom prostoru. Nisam se smio ni tuširati, a ne volim se ni sjetiti koliko me je sve svrbjelo - priča popularni Pero.

Kralj slobodnjaka

Zovu ga “kraljem slobodnjaka”. I to ne bez razloga. Kada namješta loptu da izvede slobodni udarac i protivnički se vratari meškolje kao da ih svrbi, kao i njega dok se borio s vodenim kozicama, a s tribina se čuju povici “evo ga, evo ga...” Malo je reći da je ljubimac navijača. Petra Bočkaja zapravo obožavaju simpatizeri Bijelo-plavih. I to u tolikoj mjeri da mu i poneki nestašluk unaprijed opraštaju. Ne zanima ih ni ono o čemu trener Zoran Zekić brižno vodi računa, o jezičcu na vagi koja pokazuje koliko je Pero težak. Ima li koji prekobrojni kilogram, ma čak i dekagram, jer ako ga dobije slijedi mu udarac po džepu. Stara je to i dobro prokušana metoda koju svatko želi izbjeći. A naplaćao se do sada kazni.

- Nemam ja više s tim problema, moja je kilaža po mjeri - s osmijehom je kazao Bočkaj.

Dok se liječio od vodenih kozica koje su ga odvojile od igranja, dakako i treniranja, znao je Osijekov strateg Zekić iskazati svoju zabrinutost.

- Samo da se ne udeblja - rekao je Zekić.

A Pero se nije udebljao. Nakon dvadeset dana uključio se u rad bez vidnih znakova promjene izgleda.

- Ma da, isti sam kao što sam bio do trenutka kad me bolest zaustavila - priča Bočkaj.

Kažu da izgled vara, ili barem zna prevariti, ali u njegovu slučaju nije bilo tako. Zoranu Zekiću ni na pamet nije palo da Peru pošalje na vaganje. Sretan je zapravo bio što se vratio u njegov kadar u kojem je jedan od najboljih i stožernih igrača udarne momčadi.

- Sada me više ne šalju na samostalno vaganje, došao sam do razine da na vagu stajem onda kad moraju svi.

No, ako nije morao na provjeru tjelesne težine, morao je u igru. Ranije nego što se to očekivalo. Nakon dvadeset dana kućne karantene i trenerove najave kako neće biti u kadru za derbi s Lokomotivom, iznenada je, potpuno neočekivano, osvanuo na klupi za pričuve pa čak i zaigrao.

- Kad sam putovao sa suigračima u Zagreb, s obzirom na to da smo išli dan ranije, bio sam uvjeren kako idem da bih bio pod nadzorom i trenirao. Prije toga sam imao samo dva treninga i želio sam se što prije vratiti. Nikakvog prethodnog dogovora i razgovora o mojem nastupu nije bilo. Međutim, večer prije utakmice zvao me je trener Zekić i pitao “bi li mogao odigrati pola sata”. Spremno sam to prihvatio, i to je to - objasnio je svoje nenadano pojavljivanje na travnjaku u Kranjčevićevoj u ogledu s Lokomotivom Petar Bočkaj.

I baš je dobro što je zaigrao. Nakon njegova izvođenja, ubačaja iz kuta, Osijek je došao do poravnanja rezultata.

- Da, ali imao sam i jednu asistenciju za Gutierija koji umalo da nije gol postigao - podsjetio je Bočkaj.

Poštujem princip

Točno, a od njega se sada u završnici jesenske sezone čeka dodatni doprinos rezultatima momčadi i onaj učinak koji na travnjaku nerijetko pravi razliku u kvaliteti. Već u subotu u Gradskom vrtu je derbi prvenstva, dolazi Rijeka, onda u srijedu i Hajduk u četvrtfinalu Kupa.

- Poštujem princip, idemo redom, prvo jedna utakmica, a po njenom završetku možemo o onoj drugoj.

Rijeka je u mislima i njemu i suigračima. Njemu možda i više jer postala je njegova prava mušterija. Zabio joj je u dva posljednja susreta, baš mu ide s njom.

- Lijepo se toga sjetiti, ali još bi ljepše bilo da se taj niz nastavi i u subotu.

Podjednaki smo

A utakmice Osijeka i Rijeke uvijek su zanimljive i tvrde. Bez obzira u Gradskom vrtu ili na Rujevici.

- Očekujem da će i ovaj put biti tako. Pretpostavljam da je Rijeku obuzela euforija nakon pobjede nad Dinamom. Samo, mi smo domaćini, puno kompletniji, ne potpuno, nego u odnosu na nekoliko prošlih nekoliko kola. Bit će jako zanimljivo, ali što se nas tiče, igrat ćemo najbolje što možemo, onako kako znamo, napadački i samo s jednim ciljem, na pobjedu. Puno razmišljam o toj utakmici i kada to činim obuzima me uvjerenje da smo nekako podjednaki. A kada je tako, onda je jasno da i neka sitnica tijekom igre može biti prevaga. Nadam se da će se ona dogoditi u našu korist i uzdam se u činjenicu da smo ove jeseni jako efikasni.

Još smo malo začeprkali po četvrtfinalnom srazu u Kupu s Hajdukom. Promijenio je trenera, opet ga je promijenio. Je li to prijetnja Osijeku nekim iznenađenjem u odnosu na dosadašnje spoznaje o igri Splićana.

- To što se u Hajduku događa nije naša briga. Tek onako, sa strane gledajući i saznajući informacije, jasno mi je da tamo stalno nešto ljuljaju. Mislim da je to za nas čak i dobro. Inače, uvjeren sam da smo kvalitetniji, da smo u ovoj sezoni od Hajduka bolji, ali to moramo i igrom i rezultatom dokazati, a ne pričom. Znate, Hajduk je u krizi, ali on je uvijek Hajduk i sigurno ima velike ambicije u Kupu. Međutim, mi ćemo ići u polufinale nemam oko toga nikakvu dvojbu – zaključio je Bočkaj.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 21:24