Ante Cizmic / CROPIX
ŠOU ZA GLEDATELJE

VIDEO/FOTO: NEPOZVANI GOSTI SLETJELI NA POLJUD I DOBRO SE POGOSTILI Neočekivana diverzija na poljudskom travnjaku dobro nasmijala splitsku publiku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2019. 20:19

Hajduk je u 11. kolu HNL-a svladao Varaždin s 2:0, pogotke su na Poljudu postigli Jairo i Nejašmić.

Tijekom cijeloga susreta jato golubova ometalo je nogometaše jedne i druge momčadi, a komična se situacija dogodila u 36. minuti kada je Čolina uputio centaršut prema Jairu. Golubovi su poletjeli i izazvali salvu smijeha na tribinama, međutim nakon što se igra prebacila na drugi dio terena, jato se ponovno vratilo na svoje mjesto i neometano nastavilo zobati što su već zobali.

Poljudski je travnjak ovih dana bio u velikom fokusu javnosti. Uoči odigravanja kvalifikacijskog dvoboja Hrvatska - Mađarska, UEFA je u Split poslala agronomskog stručnjaka iz Nyona koji je zaključio ono što se u gradu pod Marjanom ionako znalo, ali se sada više nije moglo ignorirati - travnjak je bolestan i morat će ga se prije ili kasnije zamijeniti.

Poljudska trava propada i zahtijeva permanentnu brigu, a stručnjaci su ustanovili da se radi o bolesti Pyricularia grisea, odnosno Magnaporthe grisea - riječ je o napasti koja uništava poljudski travnjak još od kolovoza.

UEFA je odredila da se utakmica između Hajduka i Varaždina odigra u subotu, a ne u nedjelju kako je bilo najavljeno. Tim su potezom dobili dan više za sanaciju kako bi travnjak bio spreman za važan susret protiv Mađarske.

Na koji su način stručnjaci tretirali travnjak, to još nije poznato, no sva je prilika da su golubovi taj tretman radosno iskoristili i dobro se pogostili. Bože, čuvaj ti naše golubove i sirotinju, rekla bi ona čuvena pjesma...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:13