Damir Krajac / CROPIX
TAKTIKA ZA TURSKU

VODI SE VELIKA BORBA ZA LIJEVI BOK I DESNO KRILO Vrsaljko pritišće Strinića na lijevom beku

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. lipanj 2016. 10:52

Dojam u javnosti je kako Ante Čačić ima tek jednu dvojbu uoči Turske. Hoće li pored Luke Modrića staviti Badelja ili će Brozoviću honorirati dobru sezonu u Interu mjestom u udarnoj momčadi koju će u nedjelju poslati na Park prinčeva.

Badelj ima određenih prednosti pred Brozovićem. Čačić je trener koji se duboko oslanja na vlastiti instinkt u kojem Badelj igra važnu rolu. Međutim, svjestan je da ako ostavi Brozovića na klupi, Hrvatska ostaje bez igrača koji jedini može 90 minuta igrati na visokoj razini… A to bi tek bio luksuz.

Sasvim smo sigurni kako se u Čačićevoj glavi javlja određeni kompromis prema kojem bi na desno krilo otišao Brozović, što bi značilo da iz prve momčadi ispada Pjaca.

Hoće li se Čačić odreći fizičkih kapaciteta Marcela Brozovića, ostat će upitno sve do sat i pol prije utakmice s Turskom. Naime, treninzi reprezentacije kompletno su skriveni od očiju javnosti. Tih 15-ak minuta treninga koji su otvoreni za javnost isključivo služe za zagrijavanje igrača. Sve ostalo je pod velom tajne i teško je proniknuti Čačićeve zamisli.

No, da su treninzi otvoreni bio bi to Sizifov posao. Pa izbornik je u 20 dana okrenuo kompletnu strategijsku misao. Napravio je "salto mortale" pa od igre bez lijevog beka gurnuo Strinića na prag udarne 11-orice. Odustao je Ante Čačić od neke svoje inicijalne ideje, što sugerira kako još nema jasnu viziju kako napasti Tursku.

BRAVO, ŽUTI U Deauvilleu čitamo kako se u raspravu uključio i Robert Prosinečki. Stručni komentator Jutarnjeg lista smatra kako je Badelj neupitan na poziciji zadnjeg veznog, ali se i čudi dilemi Strinić ili Vrsaljko na lijevom boku. Nije Žuti jedini.

Mnogi vide Vrsaljka u momčadi koja će istrčati protiv Turske. Neki na svojoj prirodnoj strani, drugi pak na onoj lijevoj. Insajderske informacije sugeriraju kako Strinić nije dojmio izbornika u dvije pripremne utakmice. Korektan u fazi obrane, ali bez učinka prema naprijed. Niti protiv San Marina nije bilo opasnosti s te lijeve strane, kako je očekivati kada se na drugoj strani nađe protiv Gökhana Gönüla? Zbog svega toga čini se kako dionice Šime Vrsaljka rastu iz dana u dan.

Linker
26. travanj 2024 22:27