Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
11. KOLO PRVE HNL

VRATAR LOKOMOTIVE, ROĐENI SPLIĆANIN, PUN OPTIMIZMA UOČI OKRŠAJA PROTIV HAJDUKA 'Bilo je zviždanja u Splitu, ali profesionalac sam. Idemo po tri boda'

LOKOMOTIVA Vratar Ivo Grbić optimistično najavljuje sutrašnji sraz
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. listopad 2018. 16:48

Nakon deset odigranih prvenstvenih utakmica, Lokomotivin vratar Ivo Grbić (22) potvrdio je epitet pojačanja. Primio je samo osam pogodaka, a na četiri je dvoboja sačuvao svoju mrežu nedirnutom.

Grbić je rođeni Splićanin, Hajdukovo dijete, za kojeg je, primjerice, naš bivši reprezentativni vratar Tonči Gabrić rekao da je bolji i od Letice i od Stipice, ali u svom Hajduku nije dobio pravu zgodu.

Jesu li ga klupski stručnjaci loše procijenili, ili su se preko njegovih leđa vodile neke stare, osobne bitke, sad je posve nevažno - Grbić je, naime, ljetos odlučio napustiti Poljud, došao je u Lokomotivu i sjajno se snašao u Zagrebu...

- Sve je kao u bajci! Odlično nam ide u prvenstvu, imamo dobru momčad i dobro igramo, rezultati su tu i nadam se da ćemo ovako i nastaviti. Naš je cilj zadržati se u vrhu, za to su, jasno je, potrebne pobjede, a mi smo u svlačionici uvjereni da možemo pobijediti baš svakoga. Idemo utakmicu po utakmicu, to se dosad pokazalo ispravnim razmišljanjem, nemamo nikakve dugoročne planove i ciljeve, ali rezultat nas drži pri vrhu, tamo gdje nam je i mjesto - govori Grbić.

Jeste li zadovoljni svojim obranama?

- Jesam, načelno sam zadovoljan, izuzmemo li, dakako, utakmicu u Zaprešiću, na kojoj sam primio pogodak kakav ne smijem primiti. Žao mi je što smo izgubili tu utakmicu, žao mi je što sam ‘kiksao’, ali na ostalim sam utakmicama, prema ocjenama drugih, jako dobro branio. Ovo mi je tek prva prava sezona u Prvoj HNL, sezona u kojoj branim u kontinuitetu, skupljam iskustvo i vjerujem da ću iz utakmice u utakmicu biti još i bolji.

Jesu li vam trener i suigrači u svlačionici prigovorili nakon kiksa protiv Intera?

- Ma kakvi! Nitko mi nije rekao ni jednu riječ... Svatko od nas griješi, a moj je peh što se vratarska pogreška, na žalost, ne može ispraviti. Mlad sam, dogode se ovakve situacije, važno je da se ne ponavljaju, nego da budu samo iznimke. Pa i najveći svjetski golmani gdjekad prime čudne golove, pa kako se onda ne bi i meni dogodila pogreška. I nije me to nimalo poremetilo, niti opteretilo, sjećanje na taj nesretni Zaprešić samo mi je poticaj za još bolji rad na treninzima.

U nedjelju ste domaćini Hajduku?

- U svlačionici je ozračje odlično, glave su nam ‘čiste’, veselimo se svakom treningu i svakoj utakmici, pa tako i ovoj s Hajdukom! Nama je svaka utakmica ista, svaka pobjeda nosi tri boda i samo nas to zanima! Nema tu previše filozofije, svakoga respektiramo, ali nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Hajduk je veliko ime, pa je normalno da se javlja i dodatni motiv kako bismo dali sve od sebe i upisali nove bodove.

Je li to za vas posebno emotivna utakmica, ipak ste dijete Poljuda?

- Sjajno sam se priviknuo na novu sredinu i stvarno ne bih o tome želio ništa pričati. Lokomotiva mi je sad najvažnija i ponavljam, idemo po ta tri boda!

Branili ste za Lokose prije dva i pol mjeseca na Poljudu (1:1), uoči te utakmice rekli ste da ne očekujete zvižduke Hajdukovih navijača, no svaki vaš dodir s loptom pratilo je fućkanje s tribina.

Jeste li bili razočarani takvim ‘dočekom’?

- Da, bilo je zviždanja... Ne znam što da vam kažem... Profesionalac sam, usredotočen sam bio na utakmicu i nisam se previše obazirao na te zvižduke. Cilj mi je bio što bolje braniti i pomoći svojoj momčadi, nema se tu što više reći, to je to...

Je li Lokomotiva bolja od Hajduka? Na ljestvici imate osam bodova više, na trećoj ste poziciji, Hajduk na sedmoj...

- Vidjet ćemo u nedjelju! Lijepo je pogledati ljestvicu, ali te brojke moramo potvrditi na travnjaku stadiona u Kranjčevićevoj ulici.

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 08:33