Boris Kovačev /CROPIX
REAKCIJE IZ HNS-a

VRBANOVIĆ: 'Vjerojatno ćemo se žaliti'; KOVAČ: 'Užasno mi je žao Joea...'

'Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne'
Piše: ArhivaObjavljeno: 16. prosinac 2013. 19:35

Šok i nevjerica u HNS-u! Znali su da će kazna biti drastična, znali su da postoji mogućnost da Šimunić neće ići u Brazil, ali 10 utakmica suspenzije.... E to nitko nije očekivao. Izvršni predsjednik Damir Vrbanović nakon što je stigao faks iz Nyona je rekao:

- Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton - izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Izbornik Niko Kovač ima slično viđenje situacije...

"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Linker
24. travanj 2024 11:07