CROPIX
NAJTEŽI DANI

VRHUNAC DRAME - ISTRA DOBIVA NOVOG VLASNIKA, IGRAČI RAZMIŠLJALI O DRASTIČNOM POTEZU: 'Sljedeći tjedan ćemo imati novog vlasnika ili će klub stati!'

ISTRA 1961 Dramatičnost situacije dosegnula je vrhunce, ali dojam je da uskoro dolazi sunce
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. studeni 2017. 20:11

U srijedu su nogometaši Istra 1961, za Sve Svete, trenirali u poslijepodnevnim satima. Činilo se da je to dobar znak da će u četvrtak odraditi još jedan trening prije puta u Vinkovce. O tome je zborio i trener Darko Raić-Sudar na redovnoj tiskovnoj konferenciji na Drosini, iskazujući vjeru da će momčad putovati i ostati 5 dana u Vinkovcima. To je dakako govorio u realnosti nade da će se skupit novac za put i boravak u Slavoniji, gdje Puljani uz subotnju prvenstvenu utakmicu moraju sa istim suparnikom odraditi i u utorak kup-susret…

No, nakon toga ga je u svlačionici zatekla demoralizirana momčad. Umjesto na trening ona je treneru iskazala nestanak vjere da će se nešto značajno promijeniti u odnosu na aktualnu tešku situaciju. Blokirani račun znači da nema isplata plaća, ali još im je gore što bez deblokade nema ni temelja vjeri da će se u skorije vrijeme nešto promijeniti. Umjesto treninga su zato igrači više od sat vremena razgovarali s trenerom Raić-Sudarom, i kako nam je rečeno, sve su opcije bile na stolu, uključujući i onu drastičnu, da se ne ide u Vinkovce. Naposljetku je još jednom prevladao racionalni stav da šanse za popravak situacije ima sve dok momčad igra i trenira. Izostanak s utakmica znači kraj priče.

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Trener Istre, koji je zapravo već duže najmanje trener, a više sidro za kojeg se drži Istra 1961, uz borbenog operativnog direktora Darka Podnara, bio je vrlo emotivan. Snagu su mu dodatno ubrizgali navijači pogotovo podrškom protiv Intera, zato se i ne predaje.

- U Vinkovcima je već pobjeda što ćemo istrčati na teren. Sada je najvažnija bitka za opstanak kluba, a o rezultatima ćemo moći kasnije ako se i kada dobije ta bitka. Idemo u novu borbu i nadamo se najboljem.

U tijeku četvrtka stigle su i nove neslužbene informacije. Po njima je prodaja kluba izgleda u idućih tjedan dana, što je zapravo krajnji rok da Istra 1961 ne potone u stečaj. Po istim izvorima čini se da je Michael Glover napokon pristao prelomiti pat poziciju i načelno pristao na jednu od ponuda.

Nazvali smo Darka Podnara koji je bio, logično, prilično suzdržan.

- Mogu reći dvije stvari. Prvo da se borimo kao lavovi da klub izdrži ovu tešku fazu, a što nekako uspijevamo uz pomoć raznih prijatelja kluba. Nećemo moći još dugo, ali nadamo se izdržati do drugog tjedna, a tada ili će Istra 1961 imati novog vlasnika ili će klub stati. No, druga je bitnija stvar, a to je da su pregovori s jednim od inozemnih interesenata u završnici, te ako bude sve po dosadašnjem tijeku razgovora, onda bi sljedećeg tjedna moglo napokon biti pozitivnih epiloga za Istru 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:20