REMI U SPLITSKOM DERBIJU

Vukas: 'Ponosan sam na svoj posao', Vulić: 'Hvala Bogu da je prvenstvo gotovo'

Ono što mora brinuti rukovodstva dva splitska prvoligaša je budućnost, s ovim igračkim kadrom vrlo vjerojatno bit će muke
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 29. svibanj 2015. 22:05

Na oproštaju od sezone u Parku mladeži Split i Hajduk odigrali su žestoku utakmicu, željeli su pokazati kako im nije baš svejedno kome će pripasti bodovi, kako se najavljivalo uoči gradskog derbija. Završilo je neodlučeno (1:1), u prvom poluvremenu dominirali su “crveni“, koji su igrali s najjačim sastavom, u drugom su „bijeli“ bili znatno bolji, premda su u sastavu imali uglavnom rezerviste.

Split je krenuo silovito, pokazali su mnogo više želje i borbenosti, poveli su već u 16.minuti, golom Miloša Vidovića glavom na asistenciju Marka Roga. Prethodno je baš Vidović snažno s dvadesetak metara šutirao, prečka je spasila Ivu Grbića, mlađahnog vratara Hajduka. Ali Grbić je sjajno reagirao u 26., obranio je kazneni udarac, nadmudrio je Antu Ercega, koji je najstrožu kaznu izveo paraderski, a la Panenka, u stvari je dodao loptu Grbiću. Tako je Erceg upropastio idealnu mogućnost za 2:0, šteta je da ga trener Splita Zoran Vulić nije odmah poslao u svlačionicu.

U nastavku, anemičnog Gurbanova zamijenio je Maloku, koji je poslije centaršuta Tudora izjednačio rezultat (49.), ali je odmah zatim napustio teren zbog ozlijede. Hajduk je igrao mnogo energičnije, „bijeli“ su jurili po drugi gol, u nekoliko navrata bili su blizu vodstva, najbolju priliku je imao Vlašić, on nije dobro poklopio loptu, koja je umjesto prema vrataru Zagorcu stigla do Tudora. I kad je naumio šutirati, napadač Hajduka je fauliran, bilo je to za kazneni udarac za svih osim za suca Mlakara.

Sveukupno, slab dojam za kvalitetu nogometa, solidan za borbenost, ali ono što mora brinuti rukovodstva dva splitska prvoligaša je budućnost, s ovim igračkim kadrom vrlo vjerojatno bit će muke.

Hari Vukas, trener Hajduka, poslije njegovog oproštaja na klupi „bijelih“, nije krio zadovoljstvo igrom svoje momčadi.

-Miroljubivi derbi, u prvom dijelu nismo bili pravi, u drugom smo igrali čvršće. Mogli smo i pobijediti, ali ovo je ipak najrealnije.

O novom treneru, jer on to nije, Vukas nije želio govoriti, osim da je ponosan na svoj posao, na učinjeno, to jest na osvojenih 13 bodova iz sedam utakmica

-Treba učiniti analizu, donijeti zaključke o igračkom kadru, ali situacija nije laka. Odmor je prekratak, važno je da igrači znaju svoje obveze. -

Zoran Vulić, trener Splita, okrenut je novoj sezoni:

-Hvala bogu da je završilo ovo prvenstvo. Što se tiče derbija, čudne su naše oscilacije. U drugom poluvremenu su se moji igrači povukli, ne znam kako se to događa. Imali smo sve pretpostavke za pobjedu, a onda Erceg onako izvede jedanaesterac, to je bilo neozbiljno, to nas je bacilo nazad. Nama treba rekonstrukcija, u prvom redu u mentalitetu. Imamo mali broj igrača, cijelo prvenstvo s jednim klasičnim napadačem, Cikalleshiju svaka čast.

Split – Hajduk 1:1

Split - Stadion Splita. Gledatelja 2500. Sudac Dalibor Mlakar (Zagreb) (5). Split – Hajduk 1:1 (1:0). Strijelci: Miloš Vidović u 16. za Split, a Elvir Maloku u 49. za Hajduka. Crveni karton Vrgoč (Split) u 90.

Split: Zagorac (6,5) – Galović (5,5), Barbarić (5,5)(od 63. Majstorović 6), Vrgoč (5,5), Glavina (6) – Blagojević (6), Vidović (7) – Bagarić (6)(od70. Mrkonjić – ), Rog (6,5), Erceg (5)(od 85. Roglić) – Cikalleshi (5,5).

Hajduk: Grbić (7) – Bašić (5), Nižić (6), Milović (5), Jozinović (6,5) – Balić (5), Vuković (6) – Tudor (6) (od 80. Pejić -), Vlašić (7), Gurbanov (5) (od 46. Maloku 6,5, od 66. Juranović)– Prskalo (5).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:51