Foto: Tom Dubravec / CROPIX
NIJE BILO EKSTRA KVALITETNO, ALI...

ZA SN KOMENTIRA IZBORNIK ZLATKO DALIĆ Dinamo će osvojiti naslov prvaka, ali dobro je što se Hajduk podigao i učinio prvenstvo malo zanimljivijim

Utakmica je bila borbena, s dosta trčanja i agresije, u prvom poluvremenu nije bilo nekih posebnih šansi na obje strane, osim jedne prilike Soudanija koju nije zabio, drugo je bilo zanimljivije zbog gola, kaznenog udarca i svega što se događalo. Vidjeli smo borben i zanimljiv derbi, iako ne ekstra kvalitetan. Igralo se na rezultat. ZA SN KOMENTIRA: Zlatko Dalić
Piše: Zlatko DalićObjavljeno: 19. veljača 2018. 14:23

Hajduk je zabio iz kontre, potom je išao zatvarati utakmicu, što je i logično, u konačnici je sačuvao tu prednost. Angažiranost i trud su mu se isplatili.

Tek je početak drugog dijela prvenstva, sigurno da ni jedna od ekipa još nije znala gdje se točno nalazi, u kakvom je stanju, što je pojačalo respekt koji su iskazali, pogotovo na startu susreta. Zato je to u prvom poluvremenu više djelovalo kao ispitivanje snaga, s puno trke i taktičkih varijanti, jedni i drugi bojali su se da ne prime gol. No, kad ga je Hajduk zabio, susret se otvorio, tek tada se Dinamo razigrao kako treba, i bio je bolji.

Puno se govori kakav je Hajduk pod Kopićem, rezultat sve govori, samo prvu utakmicu je igrao neodlučeno, nakon toga sve je dobio, rezultat je mjerilo, a on ga ima. Isto tako u ovoj utakmici treba istaknuti njegove poteze. Kod 1:0 za Hajduk izvadio je Bašića i stavio nešto defenzivnijeg Hamzu, kasnije je izvukao i špicu… Sve je logično radio. Dinamo je prvi, ima devet bodova prednost, to sve govori i kakav je Mario Cvitanović trener.

Napravio je vrhunski posao ove sezone, a jednom se dogodi poraz. Pa to im je prvi. Kad se sjetite kakav je rezultat Dinamo imao protekle sezone, onda se mogu udijeliti samo komplimenti. Što govoriti o treneru koji je do derbija ima dvanaest bodova prednosti? Bez obzira na tu izgubljenu utakmicu.

Pojedinci? Ne bih secirao jednog po jednog, tako i ove koju su u konkurenciji za reprezentaciju. To je bio hrvatski derbi i red je da izbornik bude na stadionu.

Dinamo će osvojiti naslov prvaka, neće ispustiti tu prednost jer ima kvalitetu, ali dobro je za naš nogomet što se Hajduk podigao i učinio prvenstvo malo zanimljivijim. Lani je bilo vrhunsko nadmetanje, puno neizvjesnih utakmica, to je bilo izvrsno, no ovog proljeća Dinamo će okruniti tu prednost. Ima momčad, iskustvo, rutinu, jedan poraz mora doći, eto dogodio mu se baš u derbiju s Hajdukom, pa im to sigurno malo smeta.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:52