CROPIX
TRENER UOČI GORICE

ZAGONETNI TRENER HAJDUKA UOČI OKRŠAJA PROTIV GORICE Vulić: 'Po doktoru su neki mogli igrati, ali ipak ne idu na put! Ali, koga nema bez njega se mora'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. studeni 2018. 13:59

Oslabljen Hajduk stiže u jugoistočno zagrebačko predgrađe na megdan najvećem iznenađenju prvenstvu. Hit Gorica, to je protivnik Hajduka. Zvuči kao nekadašnji slovenski prvoligaš. Ali, nije Vuliću do šale....

- U odnosu na utakmicu sa Šibenikom ostali smo bez Gyurcsa, Caktaša i Tudora. Po doktoru su neki mogli, ali ipak ne idu na put – zagonetno je kazao Vulić i odmah dodao:

- Ali, koga nema bez njega se mora.

Zagonetka je tražila i dodatno pojašnjenje. Tko je mogao, a nije putovao ?

- To morate pitati doktora – odgovorio je Vulić.

Ostalo je tako "u zraku" medijima da se sami pozabave time tko je prijavio ozljedu, a tko je uistinu u nemogućnosti zaigrati. Tek se može konstatirati kako su Gyurcso i Tudor dobili udarce u dvoboju sa Šibenikom, a Caktaš ne igra radi hematoma na ruci.

Split, 071018.
Nogometna utakmica 10. kola 1.HNL-e izmedju Hajduka i Osijeka odigrana na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Mijo Caktas (bijeli Hajduk).
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Vulić radi ozljeda ponovno mijenjati sastav, vraća li se Juranović na desnog beka ?

- Bit će promjena zbog igrača koji nedostaju, ali ovo su prave utakmice da se pokaže karakter igrača. Za desnog beka imamo Šehića, jer bilo bi šteta Juranovića vraćati na beka kada već dobro igra u sredini.

Tako bi Hajduk u Gorici mogao startati sa novim bekovskim parom Šehić – Fomitschow, jer razvidno je da Vulić mora mijenjati i osvježiti momčad nakon 120 minuta u Šibeniku. Planirao je strateg Bijelih odmoriti važnije karike na Šubićevcu, ali nije to bila utakmica za kalkulacije.

- Istina je da smo računali kako ćemo neke odmoriti, ali nažalost nije ispalo tako. Momčad moramo regenerirati, ali što bi rekli u Engleskoj gdje svaka dva dana igraju utakmice. Gdje ćemo doći ako bi na to mislili.

Dakle, kako momčad energetski stoji ?

- Odvest ćemo ih u HEP-a, da se energetski napune. Ovi koji konkuriraju za utakmicu su energetski dobri – dodao je Vulić uz veliki osmjeh.

- Potrošila se momčad u Šibeniku, ali stalno naglašavam, važno je proći. Nekada trebaju 33 udarca, a nekada prvi uđe. To je nogomet. I vratar je bio odličan, a mi smo sami sebe pogađali na crti. Igrao sam ja i protiv Metalca iz Siska prije 35 godina, pa smo ih jedva dobili u polufinalu Kupa. Prolaz se samo piše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:06