Foto: Ranko Suvar / CROPIX
'BIT ĆE PONOS CIJELE HRVATSKE'

ZAGREB DOBIVA NAJLJEPŠI STADION U HRVATSKOJ!? DINAMOVCI STIGLI KOD MILANA BANDIĆA, ON OBJAVIO: Napravit ćemo 'kompleks ljepši od poljudske ljepotice'!

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 11. rujan 2019. 21:19

Nakon godine dana uspona i padova u dogovorima oko izgradnje novog zagrebačkog stadiona, za navijače Dinama napokon stižu dobre vijesti.

Na prijemu koji je organizirao za igrače i cijeli stručni stožer zagrebačke momčadi, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obećao je novi stadion na Sveticama do 2021. godine.

- Mi ovih dana privodimo kraju razgovore s vodstvom kluba po pitanju stadiona, a ako vam ja nešto obećam, to vam je kao amen. Planiramo izgraditi stadion koji će moći posjetiti 25 do 30 tisuća ljudi, na ponos Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj. Napravit ćemo kompleks ljepši od "poljudske ljepotice". Projekt će trajati sljedeće dvije godine, a nogometašima Dinama zahvaljujem se što su se plasirali u jedno elitno natjecanje u kojem će igrati protiv Manchester Cityja, Atalante i Šahtara. Zaslužili ste samo najbolje, a ja ću Zagrebu pokušati vratiti dio toga što mu je dao kroz ove godine, izgradnjom stadiona. Napravit ćemo najljepši stadion u Hrvatskoj jer to Dinamo zaslužuje. Imam viziju da će naši navijači, Bad Blue Boysi moći dotaknuti igrače uz aut-liniju, tako da sve funkcionira kao u kazalištu. Atletsku stazu ćemo pomaknuti, ona će biti 100 metara dalje iza bazena. Planiraju se i pomoćni stadioni kao i izgradnja garaža. Mnogim uspješnim generacijama dinamovaca dužni smo ovaj stadion - izjavio je Bandić koji se dotaknuo i Hajduka:

- Prije nešto više do trideset dana boravio sam na otoku Braču i jednom prilikom do mene su došli navijači Hajduka s kojima sam zapjevao hajdučke pjesme. Tada su se mnogi pitali kako to da gradonačelnik Zagreba, ujedno i počasni predsjednik Dinama, s Torcidom pjeva Hajdukovu himnu? Sreća će nastati kad ljudi koji vole Hajduk zapjevaju Dinamovu, a oni koji podupiru Dinamo zapjevaju Hajdukovu himnu. To je jedina i ispravna budućnost ove zemlje. To su dva hrvatska kluba, u sebi nosim i bijelu, ali i plavu boju.

Osim gradonačelnika, okupljenima se obratio i predsjednik Dinama Mirko Barišić.

- Gradonačelnik Milan Bandić dokazao je ovim prijemom da cijeni sportske uspjehe Dinama. Mi smo po sedmi put izborili ulazak u natjecanje Lige prvaka, najprestižnije europsko natjecanje. Dinamo je uvijek pripadao gradu Zagrebu, a mi smo s našim sportskim rezultatima dizali ugled grada. Naš cilj je Zagreb povezati sa svim europskim i svjetskim natjecanjima, a želja kluba je da u sljedećim godinama ne propuštamo takva natjecanja. Sretan sam i ponosan što je u pripremi izgradnja stadiona, odnosno rekonstrukcija cijelog kompleksa Maksimir. Novi stadion stavit će nas u isti rang s ostalim velikim europskim klubovima protiv kojih ćemo se natjecati u Ligi prvaka. Cijeli novoizgrađeni kompleks bit će na ponos našim navijačima, prijateljima, gradu Zagrebu i svim ljudima dobre volje - izjavio je Barišić te dodao:

- Ovdje smo se okupili svi, igrači, trener Nenad Bjelica i njegov stručni stožer. Ipak, nedostaje nam jedan čovjek koji je naš savjetnik, koji je najzaslužniji za uspon kluba i mi smo mu vječno zahvalni. Ovaj prijem je dokaz uzajamnog poštovanja između gradonačelnika i kluba, kao i odraz naših sjajnih rezultata. Zadovoljni smo što smo napokon riješili enigmu europskog stadiona koji nam nedostaje. Jako smo zadovoljni što će hrvatska metropola dobiti jednu arenu koja će biti ravna ostalim europskim stadionima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:21