Varazdin, 070810.Stadion NK Varteks.Prva HNL, 3.kolo.Varteks - Dinamo. Na fotografiji: Ante Rukavina i Miroslav Slepicka.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
SLABA REALIZACIJA

Zajecov Dinamo kiksao protiv Varaždina: Nismo iskoristili našu dominaciju

Nogometaši Dinama su odigrali utakmicu bez pobjednika (1-1) na gostovanju u Varaždinu, a od blamaže ih je spasio sudac Gerek s pristranim suđenjem tokom cijele utakmice
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. kolovoz 2010. 00:47

Dinamo je utonuo u krizu. I u svojoj četvrtoj utakmici nisu uspjeli doći do trijumfa. Ovoga puta je bod renomiranom suparniku otkinuo Varaždin, a da je Vugrinec bio u golgeterskoj formi i da sudac Gerek nije bio vjetar u leđa Zajecovim trupama, modri bi Varaždin napustili i bez tog boda do kojeg su stigli prvijencem Ante Rukavine u ranoj fazi utakmice.

- Ovo je sramotno. Izgleda da plaćamo danak tom glasu protiv Lige 12 - rekao je domaći strateg Samir Toplak nakon utakmice jasno aludiravši na pristrano suđenje Alena Gereka. Domaćini mu zamjeraju što je ostao nijem nakon duela Ibaneza i Glavice u kaznenom prostoru Dinama, ali i niz kasnijih odluka kojima je oštetio Varaždin.

Zdravka Mamića u subotu nije bilo na tribinama. Nije ga bilo niti protiv Rijeke, a činjenica kako sve češće zaobilazi utakmice Dinama definitivno nije dobar znak za Velimira Zajeca. Umjesto njega, gnjev domaćih navijača morao je istrpjeti brat Zoran koji je bio pod rafalnom verbalnom paljbom publike u Varaždinu tokom cijele utakmice. Kad god bi Gerek nešto svirnuo kontra domaćih, tribina se ustajala na noge i okretala prema njemu.

- Nikada ne komentiram suđenje pa neću niti sada - bile su Zajecove riječi prije nego je krenuo secirati dvoboj u Varaždinu:

- Nismo iskoristili trenutke dominacije, zabili još taj jedan gol i odveli utakmicu u mirne vode - smatra Zajec koji je ponovio kako su njegovi igrači umorni zbog ritma srijeda-subota pa se i u tome može pronaći opravdanje za slab dojam. Naravno, nije zaboravio dobru igru domaćina.

- Varaždin je igrao sjajno i požrtvovno. Odlično - komplimentirao je Zeko, dok je Toplak tokom Zajecovog izlaganja neukusno pričao sebi u bradu.

- Jel mogu ja pričati ili imate još nešto za reći - u jednom trenutku se otelo Zajecu, poprilično iznerviranom ponašanjem kolege na klupi Varaždina.

- Šapćem nešto samom sebi - opravdao se Toplak, a na tome je i ostalo.

Što se same utakmice tiče, Dinamo je igrao na mahove. Vezni red nije bio na razini, pa je i broj prilika sveden na minimum. Osim pogotka Rukavine i vratnice Sivonjića nije bilo konketnije opasnosti po gol domaćina.

- Veza s Ademijem, Badeljom i Sammirom je dobro ukomponirana. Oni razbijaju i kreiraju. Nažalost, umor je očigledan - požalio se još jednom Zajec koji bi unatoč psihološkom i fizičkom 'knock downu' i ubilježio tri boda da u 67. minuti Dominik Glavina nije ispremiješao obranu Dinama izbio sam pred Lončarića i rutinirano poslao loptu u dalji kut.

Pogodak kao da je dao krila Varaždincima. Osjetili su krv i krenuli po sklap renomiranog protivnika. Nisu uspjeli. Iako je Sačer u 93. minuti imao tri boda na dlanu...

Paradoks, Varaždin igra na stadionu NK Varteksa

Ako su već promjenili ime kluba, u Varaždinu nisu dirali ime stadiona. Tako u ovoj sezoni Varaždin igra na stadionu NK Varteks. Paradoskalno s obzirom da NK Varteks više ne postoji. Domaćini su nam objasnili kako je njihova velika želja da stadion ponese ime Anđelka Herjavca, tragično preminulog bivšeg predsjednika kluba, ali da nisu mogli pronaći zajednički jezik s tvrtkom Varteks koja je izgradila stadion u Varaždinu.

Varaždin - Dinamo 1-1 (0-1)

Sudac: Alen Gerek (Zabok) 5; pomoćnici: Grgec (Bistra), Novosel (Vrbovec). Strijelci: 0-1 Rukavina 6 (as. Sammir), 1-1 Glavina 67. Žuti kartoni: Golubar, Sačer (Varaždin). Igrač utakmice: Dominik Glavina. Stadion: NK Varteks. Gledatelja: 3000

Varaždin: Krklec 6, Šimek 5,5, Punčec 6, D. Škvorc 6, Kvesić 6,5, Glavica 6,5 (od 90. F. Škvorc -), Brezovec 6,5, Brlečić 6, Golubar 6, Glavina 7 (od 82. Hojski -), Vugrinec 6 (od 90. Sačer -)

Dinamo: Lončarić 7, Vrsaljko 6 (od 75. Dodo -), Barbarić 5,5, Cufre 6, Ibanez 5,5, Ademi 6 (od 46. Calello 6), Sivonjić 5,5, Sammir 6, Badelj 6, Rukavina 6,5 (od 46. Etto 5,5), Slepička 5,5

Linker
25. travanj 2024 08:49