Cropix
ZADNJI PUT NA OKUPU

ZAŠTO BI DANAS TREBAO POBIJEDITI DINAMO, A ZAŠTO RIJEKA Mnogi su zaboravili, ali ovo je zadnjih devedeset minuta Rijekine prve šampionske generacije!

Pogled na veliko finale Hrvatskog kupa iz plavog i bijelog kuta
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 31. svibanj 2017. 14:52

Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke, uoči utakmice protiv Dinama u Varaždinu iskazao je svoj optimizam glede konačnog rezultata apostrofirajući da ova momčad ima jednu važnu šampionski karakteristiku, onu da igra najbolje kada je najpotrebnije.

Momčad Rijeke pokazala je proteklih mjeseci da odlično reagira pod pritiskom, u velikom je stilu izgurala sezonu u kojoj je stalno igrala nakon Dinama koji nije briljirao, ali je pobjeđivao, pa na kraju i zasluženo otišla do samog kraja.

Ne zato što ima najbolje pojedince, već iz razloga što je najbolja momčad, što Matjaž Kek u svlačionici ima skupinu igrača koja se zajedno kupa u fontani nakon osvojenog naslova prvaka, ali i koja se zajedno baca na glavu u utakmici koja za nagradu nosi trofej.

Današnjih 90 minuta vjerojatno je zadnjih koje će ova generacija odigrati u ovom sastavu, pa bi osvajanje Kupa i dupla kruna bili vrhunac svega što su napravili i dodatni razlog da se pamti dok god se na Kvarneru bude igrao nogomet. (msu)

ZAŠTO BI DANAS TREBAO DIBITI DINAMO

Možda ste očekivali da ćemo napisati da Dinamo danas pobjeđuje u Varaždinu zato jer je u subotu tako teško nokautirao Rijeku da se grogirano Kekovo društvo još ljulja i baulja po “ringu”.

Ne, današnja utakmica nema veze s onime što se događalo u Maksimiru, slovenski trener je svoje borce osovio na noge, ne vrti im se više u glavi, spremni su za veliki okršaj.

Međutim, onog trenutka kad su Modri izgubili prvenstvo porazom od Slavena Belupa u Koprivnici, na sceni se pojavo neki novi Dinamo, kao da su se “oslobodili”, kao da im je trka za Rijekom predstavljala ogroman stres, psihološku kočnicu. Nakon toga sve su pobijedili. Petev je zauzeo oštar kurs, ako se sjećate prvo je odstranio Sammira i Ćorića, naglasivši da će igrati samo oni koji će s terena izlaziti krvavih koljena.

Djelovalo je, recimo, na Sammira, ali i na sve ostale. Nije Dinamo nešto bitno podigao kvalitetu igre, teško je to bilo za očekivati, ali namazao se ratnim bojama, danas će biti sinonim za “Braveheart”. Takvom Dinamu s hrabrim srcem novi prvaci će se teško oduprijeti. (do)

Linker
17. travanj 2024 14:19