IZBORNIK POJASNIO

Zašto je Igor Štimac ljut na Rakitića? 'Mora oteti loptu, a ne ići k stoperima po nju'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2012. 00:15

U Zagrebellu, nakon treninga, Štimac je o Rakitiću govorio pomirljivijim tonom:

- Njegov status se ne mijenja. Član je reprezentacije, razgovarali smo dva puta, on mora shvatiti, i to je prihvatio, da je na poziciji na kojoj igra njegov primaran zadatak duel igra. Oduzete lopte i potom razigravanje. Dozvoljavam da se u predaji može dogoditi nepreciznost, ali ne dopuštam da izostanu agresija i oduzeta lopta - branio je Štimac svoj pristup.

Pitali smo ga je li kandidat za nastup u Bruxellesu.

- On je u konkurenciji, ja ću procijeniti i vidjeti zašto je bio indisponiran, zašto nije obavio zadatke. Ali nije bio jedini, bila su najmanja trojica koji nisu odradili što su trebali. Neću masakrirati momka, imam vrlo velika očekivanja od njega, ali ako ne ispuni zadatke, moram to reći. Neka malo razmišlja drugi put i drugačije igra. Ne možemo visjeti radi određene neodgovornosti, ne možemo prepuštati svoj posao da ga drugi napravi. Ako ćemo se tako ponašati, nećemo nikamo stići. Mogao sam ići glumiti pa ga izvaditi u 25. minuti.

Na kraju je kazao:

- Zadnji vezni mora imati pet osvojenih lopti u prvom poluvremenu i deset duela. Mi smo u defenzivnoj fazi igrali 4-2-3-1, a u ofenzivnoj 4-1-4-1. On je trebao ići naprijed, ali se tamo nije pojavio. Vraćao se k stoperima preuzeti loptu. Neću to, imam igrače u obrani koji će to napraviti. Što ćeš mi tu! Budi tamo gdje je gusto, pokaži svoju kreaciju. On ima te kvalitete, želim da ih demonstrira, jer smo ih u nekim ranijih utakmicama vidjeli. Trebao je u defenzivnoj fazi pomoći Vukojeviću, a ne ga onako ostaviti na široko, a u ofenzivnoj se pridodati Luki Modriću - konstatirao je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:28