HNL

Zbog namještanja uhićeni Nenad Pralija i još dvoje dužnosnika RNK Split!

AUTOR:
 • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 04.01.2012. u 10:10

 • SPLIT - U nastavku istrage oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca HNS-a danas je, prema neslužbenim informacijama, u Splitu uhićen Nenad Pralija, bivši sportski direktor NK Splita.

  Slobodna Dalmacija javlja kako su zajedno s njim uhićena još trojica dužnosnika RNK Split, a Pralija je uhićen sinoć između 20 i 21 sat, a već je ukupno četvrti djelatnik koji je uhićen u aferi oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca. Neslužbeno doznajemo da su to tajnik RNK Split Špiro Barbarić i šefica računovodstva kluba Snježana Blažević. Očekuje se da će svi tijekom dana biti dovedeni u Zagreb na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Gajevoj.

  Podsjetimo, akcija USKOK-a započela je uhićenjem predsjednika Sudačke komisije i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Željka Širića te člana iste te komisije, kao i Izvršnog odbora HNS-a Stjepana Djedovića koje je kao agent USKOK-a razotkrio predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš . Naime, Hrvoje Maleš je sudačkim vođama u hotel Antunović donio predujam za traženih 90.000 eura za 'pošteno suđenje' na proljeće!

  Par dana kasnije iza rešetaka završio je i Neven Šprajcer, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije i tajnik Udruge prvoligaša . USKOK ga sumnjiči da je Širiću plaćao 25.000 eura po sezoni da NK Karlovac uđe u 1.HNL, kasnije po 15.000 za 'pošteno suđenje'.

  Nenad Pralija bivši je nogometaš. Igrao je za Hajduk, a nakon tri sezone u Hajduku odlazi u španjolski Espanyol. Nogometnu karijeru nastavlja u Reggini pa u redovima izraelskog Maccabija iz Haife, da bi se Hajduku konačno vratio završiti karijeru. Krajem kolovoza prošle godine podnio je ostavku na mjesto direktora RNK Splita.

  USKORO OPŠIRNIJE

  Tagovi