Soudani i Sammir
 Damir Krajac / Hanza Media
GOLI IGRAČI RAZGOLITILI HNS

ZBOG NJEGA SOUDANI NEĆE IGRATI PROTIV HAJDUKA Režiser derbija: 'Prijavio sam ga iz znatiželje, zanimalo me što će učiniti institucije'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. travanj 2017. 17:15

Disciplinska prijava protiv Hilala Soudanija stigla je iz - Plomina! Mjesto sa 124 stanovnika koje pripada općini Kršan ima svoj nogometni klub, natječe se u južnoj skupini Treće ŽNL Istarske, najnižem rangu tamošnjeg nogometnog natjecanja i baš kao Rijeka bori za naslov prvaka.

S fotografija na njihovom Facebook profilu lako se može vidjeti da se dečki odlično zabavljaju, ne propuštaju “treće poluvrijeme“, a ovo im neće biti prvi put da se nalaze na novinskim naslovnicama. Tamo su dospjeli prije nekoliko mjeseci kada su izdali kalendar za 2017. godinu na kojem su osvanuli - goli.

Zbog poteza jednog njihovog člana, NK Plomin će idućih dana, koliko god željeli izolirati klub od cijele te priče, sigurno biti u ustima navijača Rijeke i Hajduka nakon što je od jednog tamošnjeg igrača stigla prijava za Soudanija. S najskupljim igračem HNL-a odlučio se “obračunati“ jedan njegov kolega s kojim se sigurno neće sresti na travnjaku, budući da Plomin i Dinamo dijeli čak sedam rangova natjecanja.

Iako se klupsko vodstvo odmah ogradilo od ovakvog postupka, prijava protiv Soudanija stigla je od Gorana Kvalića, igrača i člana skupštine kluba. I Kvalić, poput mnogih iz ovog dijela Istre, navija za Rijeku, a ističe da mu je glavni motiv za prijavu protiv Soudanija bila - znatiželja!

screenshot

- Što ću stvarno negdje biti spomenut?! Ne bih se baš volio povlačiti po novinama. Ja sam doista poslao prijavu protiv Soudanija, ali nastupio sam u svoje osobno ime, nikako u ime kluba. Zašto? Vidjeli smo svi što se dogodilo, imamo Disciplinski pravilnik koji predviđa kaznu za takve stvari. Zaintrigiralo me kada su mediji objavili da ga može prijaviti bilo koji član HNS-a, ja to jesam, ali napominjem, napravio sam to na svoju ruku, nikako u ime kluba - rekao je Kvalić dodajući da očekuje da Disciplinski sudac ispravi propust Tihomira Pejina i Soudanija propisno kazni.

- Doista je znatiželja bila moj glavni motiv, ali nisam puno nade polagao jer sam bio uvjeren da je netko već prije mene prijavio Soudanija. Želio sam vidjeti što će se dogoditi, hoće li institucije odraditi posao ili će postupiti kao u nekim prethodnim slučajevima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:50