Nikola Vilic / CROPIX
ZANIMLJIVA PRESICA

'ZBOG TE JEDNE GLUPOSTI ON SAD NEĆE IMATI PRAVO NASTUPA!' Razočaranje na licu trenera Hajduka zbog nesvakidašnje situacije s napadačkim pojačanjem

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 17:30

Trener Hajduka Damir Burić protiv Lokomotive tražit će svoju treću pobjedu u novom mandatu u Poljudu. Budući da nije od početka priprema s momčadi, nego je tek dan prije prvoga kola preuzeo momčad, a tijekom tjedna,obzirom da Hajduk ne igra u Europi, ima više vremena za provođenje svojih ideja i rad na novim postulatima… U uvodu je govorio o radu, ali se dotaknuo i Lokomotive

- Ovaj tjedan samo jako dobro i kvalitetno iskoristili što se tiče tehničko-taktičkoga uvježbavanja. Kroz svakodnevni rad smo vidjeli da u momčadi vlada pozitivni duh, jako dobra atmosfera. Radi se na jako visokoj razini, momci su jako motivirani. Što se tiče Lokomotive, dolazi nam klub za koji je bilo očekivati da s jakim protivnicama poput Dinama i Rijeke neće uzeti bodove. Ali kako je Lokomotiva igrala u te dvije utakmice nije davalo te naznake, pogotovo protiv Rijeke s kojom su primili gol u 93. minuti. Što se tiče igre, apsolutno su zaslužili neriješeno, a u nekim trenucima su bili čak i bolja momčad. Znamo vrijednost i kvalitetu Lokomotive, a znamo i našu vrijednost. Maksimalno ćemo se pripremiti za utakmicu i nadam se da ćemo još neke igrače imati na raspolaganju jer imamo nekih problema što se tiče ozljeda, ali riješit ćemo i to.

screenshot

Prije Burićeva dolaska se potenciralo pitanje napadača… Koliko je novi treneru u svom dosadašnjem radu snimio nove igrače poput Edouka i Jakoliša te radi li se o igračima koji mogu pomoći na toj poziciji i biti u udarnoj postavi?

- Sigurno. No, meni je kao žao da ljudi u Austrijskom nogometnom savezu nisu bili u stanju jedan mail prihvatiti i poslati ga dalje. To nije neki posao. Moram iskreno kazati da sam jako razočaran što se toga tiče i te jedne gluposti, pa da Marin Jakoliš neće imati pravo nastupa. On na treninzima daje baš ono što nam treba, a sad nema pravo nastupa. Žalosno! Ali što je tu je, idemo dalje. Po pitanju drugih igrača kao što je Eduok, znamo da ga moramo podignuti na bolju i stabilniju razinu. Igrom u Varaždinu je pokazao da na njega možemo ozbiljno računati, pogotovo što se tiče realizacije, kretnje u međuprostoru, otvaranja… Tehnički je jako dobro potkovan, dobili smo kvalitetnog igrača s kojim još treba raditi kako bismo mu podignuli fizičku spremu da bude u stanju da može igrati. Isto tako, u priči o napadačima, možemo reći da je Jairo jako kvalitetan i može igrati na više pozicija. Mislim da je to vrijednost naših igrača koji su u stanju mijenjati pozicije što je za protivnika jako teško, a s druge strane pokazuje njihovu kvalitetu.

Lopez je na odlasku, klub mu je dao dopuštenje za liječničke preglede u Gijonu… A što je s Gyurcsom koji nije bio u Varaždinu, hoće li barem biti pričuva protiv Lokomtive?

- Mi svakom igraču koji želi napustiti klub ili se možda osjeća tako da će u nekom drugom klubu naći više prostora za igru, nećemo stati na put. Ovaj klub želi igrače koji stoje maksimalno iza grba i koji se sto posto identificiraju s klubom. Takav profil igrača tražimo, to je vodilja za sve igrača koji dođu u Hajduk. Imamo našega Marija Vuškovića koji će zauzeti Lopezovo mjesto. Imamo dosta mladih igrača, U-19 i U-20 reprezentativaca koji bi mogli zauzeti mjesto onih koji potencijalno odlaze. A s druge strane, prijelazni rok još nije završen, ima nevjerojatno puno prostora. Ne bih sada pričao o tome, to je tema koja će se događati. Analizirat ćemo stvari i donositi odluke u skladu s onim što je za klub važno na razvojnom putu.

Rijeka, 160219.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Hajduk, 1.HT 21. kolo.
Na fotografiji: Borja Lopez.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Hoćete li čekati Lokomotivu ili ćete igrati otvorenim gardom?

- Mi naravno idemo na pobjedu, a moramo odraditi pametnu utakmicu. Bit će prostora, ali će biti i za nas. Pozivam gledatelje, sve naše navijače, da dođu. Bit će zanimljiva i napeta utakmica. Za igrače će biti zahtjevna, vidjet ćemo dinamičnu igru, bit će pregršt šansi. U prethodne dvije utakmice smo stvorili veliki broj prigoda, jedini minus je da smo u završnici mogli biti puno bolji. Na tome radimo, vidim želju i povratnu informaciju da im se to sviđa. Puno udaraca na gol, puno završnica…Ali neke stvari kroz rad ne dobiješ odmah, pokazatelj tog rada bude za dva-tri tjedna. Meni rad i entuzijazam kod igrača daju određenu sigurnost.

Pobjedama raste samopouzdanje, očekuje se treća u nizu…

- Nije floskula, nam je fokus samo na Lokomotivu. Ne gledamo što je bilo, što će biti. Lokomotiva nam je najveća karika koju moramo preskočiti. Kroz trening igračima usađujemo pobjednički mentalitet. To se stvara dugoročno, a na utakmicama se treba pokazati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:31