Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

PALAC GORE ZA RIJEKU

ZDRAVKO MAMIĆ PROGOVORIO ZA SN 'Svi se oko mene čude, ali ja zaista nemam nikakvih problema s tim da Rijeka osvoji naslov prvaka! Iskreno...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.02.2017. u 14:02

 • ZDRAVKO MAMIĆ Bivši izvršni predsjednik Dinama prvi put opširnije o nogometu priča kao službeni savjetnik modrog kluba

  Od kada je postao savjetnik, Zdravko Mamić nije se u medijima pojavljivao na temu nogometa. Izbjegavao je svaku komunikaciju. U Turskoj smo na pripremama proveli 21 dan, uvijek nas je hladno “otpilio” kad smo ga zamolili za bilo kakvu rečenicu.

  Jučer smo probali ponovno, jer razlog je zaista “debeli”. Rijeka maršira pobjednički, nezaustavljivo. Plaši li se Mamić da bi Dinamo ove sezone ipak mogao ostati bez naslova prvaka? Opet nije bio raspoložen za razgovor, htio je izbjeći bilo kakve izjave, već poklopiti slušalicu, ali kad smo mu rekli da je očito jako zabrinut kad se radi o Dinamovu naslovu, morao je nešto kazati.

    

  Svi mi se čude

  Tako smo, eto, dobili ekskluzivni razgovor s Dinamovim savjetnikom koji dugo, dugo nije bio u medijima kad se govorilo o Dinamu ili hrvatskom nogometu.

  - Svi koji su oko mene se čude, u klubu i izvan njega, ali ja zaista nemam nikakvih problema s tim da Rijeka ove godine osvoji naslov prvaka!

   

  Mislili smo da je došlo do šuma u komunikaciji...

  - Iskreno to kažem. Naravno, ne znači da smo se mi predali, odnosno da ćemo se predati. Naravno da želimo osvojiti naslov, ali naslov se može osvojiti jedino na terenu. Činjenica je da Rijeka ima šest bodova prednosti, da pobjednički maršira, nisu Riječani izgubili 57 utakmica zaredom. Ne ovisi samo o nama. Činjenica jest da do kraja HNL-a još ima 15 utakmica, da ćemo se s njima još dva puta sudariti u prvenstvu, možda i u Kupu... Možda se do zadnja dva kola neće znati tko će uzeti naslov - priča Mamić.

  Kaže da se Dinamovi potezi koje povlači mogu i moraju razumjeti.

  - Potpisali smo s Petevom trogodišnji ugovor, doveli smo Romea Jozaka na više godina, gotovo sve igrače smo vezali višegodišnjim ugovorima. Sve je to plod vizije. U toj viziji dugoročno ne možemo pogriješiti. Samo je pitanje hoćemo li ove sezone osvojiti naslov prvaka i igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, proći ili ne, odnosno hoćemo li biti drugi, pa igrati u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pa možda onda napravimo čudo u Europskoj ligi, osvojimo više bodova, možda konačno uđemo u europsko proljeće nakon gotovo 50 godina. Raznorazni su scenariji...

   

  Mamić je djelovao skroz smireno, ni jednog trenutka nije podigao glas...

  - Ne možeš ništa napraviti na silu. Koliko znam, Dinamo je do sada u prvenstvu osvojio više bodova nego u bilo kojoj sezoni do sada. Ali Rijeka je osvojila šest više. Što, da se ubijemo? Ljudi s Rujevice su napravili kemiju, dobru momčad, imaju trenera s kontinuitetom i sad je sve kulminiralo.

   

  Nije demagogija

  Podvlači da ovo što priča nije priča “za vjetar”.

  - Ne, ovo nije demagogija. Rijeka je dobra, to je činjenica. Ali priča koju mi pričamo o Dinamu je priča o viziji. Vidite koliko mladih igrača imamo, od 18 do 20 godina... Ćorić, Benković, Gojak, Olmo, Knežević, Moro, Sosa, nešto su stariji Hodžić, Henriquez i Guilherme... Nije se to ništa slučajno dogodilo u Dinamu. Što mislite da mi nismo mogli kupiti još igrača u prijelaznom roku? Da smo htjeli pošto-poto biti prvi, mogli smo kupiti Eduarda da Silvu, Jelavića i još trojicu iskusnih. To je istina, valjda ne sumnjate. Nisam želio izlaziti u medije s izjavama, ali želio sam da naši navijači razumiju o čemu se radi.

  Veli da je dobro da svi shvate kako Dinamo ozbiljno radi, da ima sve posloženo kad je u pitanju budućnost.

  - Ne bih zaista htio da netko ovo protumači kao demagogiju. Naravno da neću biti sretan ako Rijeka osvoji naslov prvaka, Dinamo će na terenu pokušati sve da obrani titulu, ali zaista, posve iskreno, nećemo imati nikakav problem ako Rijeka uzme titulu, čestitat ćemo im i krenuti dalje našim putem, putem naše vizije koja će sigurno uspjeti i dati rezultata u budućnosti - zaključio je Mamić.

  Shvatili ste, Dinamo sigurno nije odustao od trke s Rijekom, dapače, Petev i njegovo društvo kuju plan kako preskočiti sjajne Riječane. Kako stručni stožer, tako i igrači, uvjereni su da će u tome uspjeti, to su si postavili kao imperativ. Ipak, Mamić kazuje da u Maksimiru nema panike te da će nogometni život u plavom klubu normalno funkcionirati i dalje, pa makar Rijeka uzela titulu...

  Iz drugih medija