Rijeka, 101119.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Dinamo, 1. HT HNL, 15. kolo.
Na fotografiji: Simon Rozman, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

U LOVU NA BODOVE

'ŽELIMO IGRAČE KOJI ĆE GINUTI ZA KLUB! NE ŽELIMO BITI SAMO SKUPINA LJUDI, NEGO MOMČAD' Trener Rijeke uoči velikog derbija protiv Hajduka na Poljudu

AUTOR:
  • Marijan Projić

 • OBJAVLJENO:
 • 30.11.2019. u 08:33

 • Puno je činjenica oko Hajduka. Od toga kako nisu izgubili kod kuće već dulje vrijeme, kako daju tri gola na svom terenu, a svaku sedmu ne daju i sličnih stvari.

  Sve to poštujemo, ali razmišljamo samo o sebi, istaknuo je Simon Rožman na susretu s novinarima uoči ogleda s Hajdukom u nedjelju u 17.30 sati na Poljudu i ponudio pojašnjenje.

  - Razmišljamo kako najbolje odigrati, kako raditi jedan za drugoga na terenu i na to su igrači maksimalno fokusirani. Puno radimo na tome, želimo igrače koji će ginuti za klub i igrači su toga svjesni. Vidi se to na treningu, dijelom se vidjelo i na zadnjoj utakmici. Želimo biti ne samo skupina ljudi, već momčad.

  Rožman je svjestan da na Poljudu neće biti lako i da postoji imperativ u srazu s Hajdukom.

  - Sigurno da postoji imperativ, ali meni je bitno i da pokažemo hrabrost jer kada smo pravi, onda smo jaki i možemo sve. U ovakvim utakmicama bitan je i faktor sreće, a mi je u posljednjim nismo imali. Mislim da je dečki s ovim radom i zalaganjem zaslužuju - istaknuo je trener Rijeke, ali strategiju koju će primijeniti na Poljudu, hoće li igrati defenzivnije, nije otkrio.

  - Mi smo sve analizirali kako želimo igrati. Sigurno na Poljudu utakmica neće ići u istom ritmu. Neću govoriti o sastavu, ni kako ćemo igrati, ali mislim da smo napravili dobru strategiju kako bismo na kraju izašli kao bolja momčad - zaključio je Rožman.

  Iz drugih medija